torstai 28. lokakuuta 2010

Vanha joulukaktus kukkii

Oi mikä ihanuus tämä viime vuoden joulukaktus !
Se oli kesän parvekkeella ja nyt availee ensimmäisiä nuppujaan...

Nuppuja on paljon ja uusia näyttää kehittyvän koko ajan eli kukinta jatkuu pitkään : )

Tämä on siis kukkinut jouluna, pääsiäisenä ja nyt ... Saa nähdä kukkiiko uudelleen jouluna...
Jännästi kukat ovat nyt vaaleanpunertavia, ennen ne olivat paljon valkoisemmat.

Ostin sen tämän näköisenä 1.12.2009. Eilen huomasin markettiin tulleen punaisia, vaaleanpunaisia ja valkoisia joulukaktuksia... juuri näin nuppuisina : )
Joulukaktuksen hoito:
Nyt sitä kastellaan säännöllisesti eli mullan pinta saa kevyesti kuivahtaa kastelujen välillä.
Kukinnan jälkeen kastelua vähennetään siihen asti, kunnes kaktus alkaa keväällä kasvattaa uusia lehtiä. Sitten onkin mullan vaihdon aika.
Kesällä, yöpakkasten mentyä, se siirretään pihalle tai parvekkeelle puolivarjoiseen paikkaan. Kun se kasvaa, sitä lannoitetaan ja kastellaan säännöllisesti.
Syksyllä ennen pakkasia, se otetaan takaisin sisälle. Joidenkin viikkojen kuluttua joulukaktus alkaa sitten tehdä nuppuja ! Nuput muodostuvat varmimmin, jos valoisaa aikaa on max 10-12 tuntia.
.
Joulukaktus ei ole myrkyllinen eikä se tuoksu.
.
Tasetit ovat alkaneet kasvaa...

14 kommenttia:

 1. Kyllä on kaunis tuo valkoinen joulukaktus!<3 Ja noin hennon vaaleanpunaisenakin näyttää niin söpöltä! <3 Onpas tosiaan ahkera kukkimaan!:) Vaikuttaakohan väriin ravinteet? Jokatapauksessa kaunis ja paljon nuppujakin!

  Mukavaa lokakuun loppua!

  VastaaPoista
 2. Silmiini pisti taka-alalla oleva herttalyhty, jonka olet kieputtanut 'kruunutukeen', taidanpa kopioida ideasi =)...

  VastaaPoista
 3. Minulla marraskaktus kasvatti paljon uusia lehtiä kesän aikana... ja nyt syyslomalla, se oli omissa oloissaan asuntolalla... ja tiputti ihan mielettömästi lehtiään!! Kun tulin takaisin, oli kaktuksen ympärillä oikein kasoittain sen lehtiä. Nyyh. En oikein tiedä mikä oli, olinko akstellut liikaa, liian vähän, oliko ikkunasta vetänyt, oliko liian pimeää... vai kaikki :D

  VastaaPoista
 4. Voi miten on kaunis! Ihanan väriset kukat!

  VastaaPoista
 5. Minun kaktukset kukkivat myös. Keltainen ja persikka jo lopettivat, pinkkin ja valkoisen kukat avautuvat viikonloppuun mennessä. Kukkia tulee enemmän kuin koskaan! :)

  VastaaPoista
 6. sarppa - mietin myös syytä värin vaihtoon... voi tosiaan olla lannoite, tai sitten se on jalostettu vaaleanpunaisesta ja nyt on vähän taantunut siihen takaisin ; )
  Mukavaa viikonloppua sinullekin !

  Sara - tykkään tuosta herttaköynnöksesta kruunussa, sillä pitkänä köynnöksenä sille ei oikein löytynyt paikkaa mistään. Näin tuon kruunun Wanilla Rosessa ja ostin sen herttaköynnökselleni. Tuossa se on paljon helpompi, ja vielä kauniskin : )
  Näistä blogeista löytää usein kaikkea kivaa kopioitavaa, hih : )

  Kukkahattuneiti - no voi harmi, miten kävi. Kuivuus tuskin tiputtaa lehtiä, mutta tuo liika märkyys yhdistettynä liian kylmään paikaan voi olla jo kohtalokasta. Olethan katsonut, ettei siinä ole pienen pieniä punkkeja, siis kasvien punkkeja ; )
  Toivottavasti kaktuksesi toipuu kuitenkin : )

  Susanne - hento vaaleanpunainen on kaunis minustakin : )
  Yllätyin ihan siitä, että se tekee noin paljon nuppuja ja kukat ovat aika isoja...

  TuijaR. - taisi tuo lämmin kesä olla ihanteellinen näille joulukaktuksille. Kukkivatko kaktuksesi vielä uudelleen jouluna ? Muistaakseni joku mainitsi blogissaan niin tapahtuvan....

  Sussi - kiitos : ) Nyt kun se on vaaleanpunertava, tuo punainen emi sopii siihen niin hauskasti...

  VastaaPoista
 7. Kyllä ne kukkivat vielä uudelleen, tosin paljon vaatimattomammin kuin nyt. Ajoitus jänskättää, josko osuisi jouluun. :)
  ps. hain niitä kielonjuuria... :)

  VastaaPoista
 8. TuijaR. - onneksi tässä on melkein kaksi kuukautta aikaa jouluun. En kyllä tarkaan muista, mutta meniköhän nuppujen muodostuminseen ja avautumiseen noin kuukausi...
  Hyvä ; ) Minun tekisi mieli hakea vähän lisää kielonjuuria...

  VastaaPoista
 9. Tarkistin noita kukkimisaikoja vanhoista muistiinpanoistani ja viime vuonna nämä kukkivat pääsiäisenä uudelleen. Tuskin siis jouluksi ehtivät.

  VastaaPoista
 10. TuijaR. - ajattelin kokeilla omaan joulukaktukseeni pientä shokkihoitoa, josko saisin sen kukkimaan nopeammin uudelleen. Eli taas tätä kokeilua, hih ; )

  VastaaPoista
 11. Minulla on samanlainen joulukaktus, alunperin valkoinen ja nyt hennon pinkki. On kukkinut vähän väliä joten se on oikea aarre!

  VastaaPoista
 12. Vietkö sen parvekkeelle viilentymään... kylmäshokkihoitoon? :)

  VastaaPoista
 13. Olivieno - vau, ihana kuulla, jospa tuo minunkin olisi tarkalleen samaa lajiketta. Silloinhan se kukkii tosi helposti, ja niin kauniisti : )

  TuijaR. - sitä en uskalla, ettei vaan saa pakkasta.
  Ajattelin valolla sokaista sen kunnolla, eli siirrän sen huoneeseen, missä on tehovalaistus koko päivän ja illan. Ja siitä jonkin ajan kuluttua siirrän sen huoneeseen, missä ei pidetä valoja päällä.
  Valohoidossa voisikin kyllä pitää sitä yöt parvekkeella, kun ei tiedossa ole pakkasia.... katsotaan.
  Kaikkeahan kannattaa kokeilla ; )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.