keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Tasetin kukka on auennut

Eka kukkaterttu on nyt auennut tasetista. Kyllä se on ihana, ja tuoksu erittäin voimakas : )


Muut nuput ovat vielä tiukasti kiinni. Tämä kukkavarsi ponkaisi alusta asti heti korkeammalle kuin muut. Istutin nämä 20.10. eli 3 viikkoa sitten. Juttuun siitä pääset tästä.

Korissa on siis kolme tasetin sipulia, jotka tilasin Korpikangas Siemen-Fröltä. Heillä ne olivat myynnissä kolmen kappalen pusseissa.
Ajattelin istuttaa toisen pussillisen tasetteja tällä viikolla tai ensi viikolla, niin ehtivät hyvin jouluksi : )
Olen pitänyt tasettikoria olkkarin ikkunalla ja kastellut sitä tarvittaessa. Multa kun ei saa päästä kuivumaan. Tosi helppo kasvi !
Ja tuoksu mahtavan voimakas : )
.
Ps. Muistutan tässä, että pidän sen Joulukukkakurssin Nurmijärven kirkonkylällä tiistai-iltana 23.11.2010. Tietoa löytyy tuosta sivupalkista...

4 kommenttia:

 1. Siitähän kasvoi kaunis kukkaterttu! Nopeasti on kasvanut!

  VastaaPoista
 2. Kaunis!!
  Taidan kokeilla kasvatusta. Mistähän muualta sipuleita saa?

  VastaaPoista
 3. Onpa sen kukka kaunis, ihan kuin tähti.

  VastaaPoista
 4. Susanne - tasetin kasvatusta suositellaankin lasten kanssa tehtäväksi... siis kun kasvaa non nopeasti. Ohjeissa luki kylläkin 6-8 viikoa, mutta minun tasetit innostuivat kukkimaan jo 3 viikossa : )

  piitis - isommissa puutarhaliikkeissä ja puutarharautakaupoissa, joilla on sipuleja myytävänä, saattaa vielä olla tasetin sipulejakin. Ja sipulien nettikaupoistakin niitä voi vielä saada, kuten sieltä Korpikankaalta...

  Sussi - minäkin ihan yllätyin miten siron kaunis tasetin kukka on. Se on oikein viehättävä, ja siinä kun on myös tuo vahva tuoksukin : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.