tiistai 14. joulukuuta 2010

14. luukku - Pieni tulilatva

Tästä pienestä tulilatvasta tulikin yllättävän juhlava, kun istutin sen pieneen lasimaljaan...

Punainen tulilatva olisi vieläkin jouluisempi, mutta tämä valkoinen nyt viehätti minua : ) Se pääsi pestyjen hyasinttien seuraan...

Kukat ovat jotenkin niin suloisia läheltä : )

Tulilatvalla on tummat ja rehevät lehdet. Joskun ne ovat aika "likaiset" ostettaessa. Silloin pyyhin ne märällä rätillä...en siis ole siivousintoilija edelleenkään, hih ; )
Tulilatvan hoito-ohje:
Tulilatvan multa saa kuivahtaa, ennen kastelua. Sitä voi kastella vaikka lautasen kautta. Liian märässä mullassa sen juuristo kärsii ja liian kuivassa taas sen nuput kuivuvat.
Tulilatva viihtyy normaalissa huoneenlämmössä ja valoisalla paikalla.
Super helppo kasvi siis !
.
Tulilatva ei ole myrkyllinen, ei tiettävästi aiheuta allergisia oireita ja eikä se tuoksu.

12 kommenttia:

 1. Tulilatva on yksi suosikkini, sen helppouden takia. Löysin kivoja vaaleanpunaisia, valkoinen on aina tosi juhlava väri. Tulilatva on yllättävän helppo. Mulla tuppaa niistä tulemaan lopulta viherkasveja, en saa niitä enää kukkimaan, liekö sen tarkoituskaan.

  VastaaPoista
 2. Kuvissasi tulilatva näyttää kauniilta ja juuri tuo valkoinen on kaunein.

  VastaaPoista
 3. Kaunis valkoinen tulilatva. <3
  Kiitos hoito-ohjeista. Itse pidin ilmeisesti liian märkänä, kun kukat menivät nopeasti huonosti.
  Onkohan kuinka vaikeaa saada kukkimaan uudelleen? Ja kuinkahan kauan uutta kukintaa joutuu odottamaan?

  VastaaPoista
 4. lumiukko - tulilatva on kausikukka eli harva saa sen uudelleen kukkimaan. Yleensä se heitetäänkin kompostiin, kun kukat ovat kuihtuneet. Ainakin minä teen niin ; )

  arleena - tulilatva on arkisen oloinen kukka. Kokeilin ihan mielenkiinnolla, muuttuuko sen olemus näin lasimaljaan istutettuna.. ja muutuihin se : )

  Esmeralda - olen joskus säästänyt tulilatvan ja se teki uusi kukkia, siis harvakseltaan. Muistaakseni siihen meni useampi kuukausi. Ei siis ollut yhtään niin kaunis, kuin kukkakaupan tulilatvat.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania vinkkejä täällä, erityisesti tykkään tuosta hyasintin kellojen irroittamisesta. Hyasinttiin ei koske nääs kissakaan kun se tuoksuu niin kovin ;)

  VastaaPoista
 6. Elisa - kävin just katsomassa ja nyt violetit hyasintin kellot ovat vähän tummuneet. Osa on hyvännäköisiä ja osa kutistunut ; ) Leikkasin ne siis sunnuntaina päivällä ja nyt on keskiviikko.
  Ne kellot muuten jatkavat tuoksumista : )

  VastaaPoista
 7. Tulilatva on suosikkeja talvella. Ne on niin edukkaita että raaskin heittää jopa roskiin kun lopettaa kukintansa. Viime talvena mulla oli aina just noita valkoisia, ne on niin raikkaita.

  VastaaPoista
 8. Henrietta - ne on todellakin kivan edullisia, siis loistavia arkikukkia... Näin juhlaan ne ovat vähän liian arkisia, ellei sitten laita niitä vaikka lasimaljaan ; )

  VastaaPoista
 9. Valkoisen tulilatvan minäkin ostin viime viikolla, oli jotenkin niin jouluinen. Ja istutin vanhaan soppakulhoon, sitä on kiva ihailla aina ruokaillessa:)

  VastaaPoista
 10. pioni - nuo vanhat soppakulhot ovat ihania kukkien istutusastioita ! Ja etenkin jos se on ruokapöydän lähistöllä... : )

  VastaaPoista
 11. Kaunis ja herkkä on tuo valkoinen.

  VastaaPoista
 12. Inkivääri - lasimaljassa sen arkisuus hävisi... ja siitä tuli ihan juhlakukka ; )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.