perjantai 3. joulukuuta 2010

3. luukku - Joulutähtien värikirjoa

Ajatelkaa, kaikki tämän postauksen joulutähdet ovat kotimaisia eli Suomessa kasvatettuja ! Värivalikoima on aika suuri. Kuulemma meillä viljellään noin 100 eri lajiketta, tosin osa eroaa toisistaan vain vähän. Ja kaikista myydyistä joulutähdista 90 % on kotimaisia.
.
Nuo vaaleanpunaiset ja pinkit ovat niitä Princettia-lajikkeita . Ihania : )

Joillakin joulutähdillä on kirjavat lehdet....

...ja joillakin lehdet ovat vähän liuskaiset....

Sitten tietysti on kirjavia kukkia. Aika veikeitä ; )

Kyllä nämä peruspunaiset ja valkoisetkin joulutähdet ovat kauniita.

Joulutähden hoito-ohje
Joulutähtiä kastellaan, kun mullan pinta on kevyesti kuivahtanut. Ylimääräinen kasteluvesi kaadetaan suojaruukusta/aluslautaselta pois. Eli joulutähden hoito on aika helppoa.
Ne viihtyvät hyvin huoneenlämmössä. Joulutähdet paleltuvat herkästi ja jo alle 18 asteen lämpötilassa ne kärsivät. Tämä on hyvä huomioida jos tuulettaa tai on aikeissa sijoittaa joulutähdet ikkunalle.
.
Joulutähdet eivät ole niin myrkyllisiä, kuin joskus näkee väitettävän. Niiden kasvineste saattaa aiheuttaa ärsytystä. Eli jos leikkaa kasvia ja sen kasvineste osuu ihoon, siitä saattaa ihon kohta hieman punertaa.
Joulutähdet eivät tuoksu, joten ne sopivat tuoksuherkillekin : )

2 kommenttia:

  1. Upeita sävyjä! Mun on varmaan kans kukkakaupassa poikettava.
    -kisu-

    VastaaPoista
  2. kisu - kyllä kukkakaupassa käynti piristää aina ; ) Olen metsästänyt tuota vaaleanpunaista lajiketta, mutta meilläpäin sitä ei ole ollut myynnissä. Etsintä jatkuu... ; )

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.