lauantai 2. heinäkuuta 2011

Amarylliksen uudelleen kukinta : )

Tässä siis joulun 2009 amaryllikset eli ritarinkukat kukkimassa uudelleen nyt kesällä 2011...
Jännää että kukkivat ihan yhtaikaa. Amaryllikset kun tuppaavat kukkimaan vähän miten niitä huvittaa ; )

Tämä kerrottu muuten tuoksuu vienosti....

Olin siis 6.6.2011 heittämässä kompostiin pari nurkissa lojunutta amaryllisruukkua, joita olin kastellut viimeksi syksyllä . Niissä kun ei näkynyt eloa. No, otin ruukun pois ja yllätykseksi amarylliksissä näytti olevan näin hyvät juuret. Nehän oli pakko säilyttää ; ) Kastelin ne ja seuraavana päivänä vaihdoin niihin pintamullat.
Ja 29.6.2011 ne kukkivat näin komeasti, eli mullanvaihdosta kukintaan meni vain 23 päivää !
Sipulit näillä on tosi pienet ja silti valkoinenkin teki kaksi kukkavanaa, joissa kummassakin on 6 kukkaa. Kukat ovat pienemmät kuin silloin jouluna.

Jatkossa aion säilyttää kaikki amarylliksen sipulit ja kokeilla niiden uudelleen kukittamista. Nyt vain vaihdan mullat ja aloitan kastelun vähän aikaisemmin ; )
Amarylliksen säilytys ja hoito-ohjeet näet tästä vanhemmasta jutusta.

3 kommenttia:

 1. Ihmeellinen on Sipulin Salattu Elämä! Mitä kaikkea ihanaa siellä ruppusen sipulin sisuksiin onkaan säilöttynä, odottaen vain hippusen vettä, multaa ja rakkautta. :)

  VastaaPoista
 2. mahtava juttu! minulla puhkesi kliivia jälleen kukintaan-kiitosta vaan sinun kuukalenterin :) len noudattanut ohjeita =)

  kivoja kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 3. TuijaR. - ihanasti sanottu ! Sipuli on käsittämätön kasvunlähde... Mielenkiinnolla aion katsoa, saako nämä sipulit vielä kukkimaan ensi vuonna : )

  akissfromthepast - vautsi, oletpa taitava kukittaja ! Kliivian kukkaan saaminen ei onnistu ihan kaikilta.
  Kiva kuulla, että seuraat edelleen kuukalenteriani... välillä sitä kun ajattelee, että onkohan kukaan enää kiinnostunut koko asiasta ; )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.