tiistai 22. marraskuuta 2011

Adventti lähestyy....

Joulu lähestyy jo vinhaa vauhtia, sillä sunnuntaina on jo ensimmäinen adventti. Onneksi löysin sopivat kynttilät adventtiasetelmaan. Nyt vielä mietin loppusilausta ... laitan tänne sitten taas kuvia, kuten viime vuonnakin : )

Hyasintti on kasvattanut ihan pienen alun. Laitoin siis sipulin tuohon hyasinttimaljakkoon 25.9. ja siitä asti se on ollut pimeässä kellarissa. Nyt otin sen pihalle valoon vain kuvausta varten ; )
Saa nähdä milloin se kukkii....

Perhosamarylliksestäni pilkottaa jo toinen nuppu ! Siitähän sanottiin, ettei se välttämättä kuki vielä ekana vuotena. Vasemmalla on isoin nuppu, mikä on muuten tosi pitkä. Jännä nähdä millainen kukka siitä tulee... tämä ehtii varmastikin kukkia jo joulukuussa.

Koska tuo kasvattamani hyasintti on vielä niin pieni, oli ihan pakko ostaa yksi valkea hyasintti. Jo ihan tuoksua tuomaan. Tosin olen nyt pois kotoa koko ajan, joten hyasintti asuu päivät pitkät jääkaapissa. Vieläkään minulla ei muuten ole sitä kukkajääkaappia, nyt sitä taas tarvittaisiin, hih ; )

... aah, mikä tuoksu....

8 kommenttia:

 1. Hyasintin tuoksu on aivan nektaria tähän vuodenaikaan. Menen hakemaan ensimmäiseni ensi viikonloppuna, tuskin maltan odottaa :)

  Kiva tämä joulublogisi, minä nautin!

  VastaaPoista
 2. Tervehdys pitkästä aikaa. Tuo hyasintin sipuli on kaunis, ilman kukkaakin :)

  En ole vielä hyasintteja kaupassa (marketissa) nähnyt, mutta amarylliksiä myytiin jo. Melkein kukkivia. Haksahdin ostamaan Lidlistä 2 euron amarylliksen sipulin ja se oli ihan pehmeä. Laitoin sen lasin päälle ja ajattelin etten viitsi edes multaan laittaa. Eikö sipulin kuitenkin kuulu olla kova eikä pehmeä?

  Taidan laittaa punasipulin lasin päälle, niin saan edes jotain syötävää ostohyasintteja odotellessani :)

  VastaaPoista
 3. Geranium - oih, kiitos kauniista sanoistasi : )
  Näin joulun lähestyessä kotona on aina ainakin yksi hyasintti... nyt on muuten kolme. Kaksi punertavaa on vielä ihan nupulla. Niin ja onhan sitten se kellarissa oleva... ; )

  risulintu - ihana kuulla sinustakin : )
  Olet oikeassa, hyvinvoiva sipuli on kova. Miniamaryllis, josta olen postaillut aiemmin, kukki hyvin, vaikka silläkin oli ostettaessa jo aika pehmeä sipuli. Nyt sen sipuli on vielä pehmeämpi...
  Aika näyttää, jaksaako ostamasi sipuli kasvattaa kukat... pidetään peukkuja !
  Uudet sipulin versot ovat aina viehtättäviä : )

  VastaaPoista
 4. Pelkät kukkaversot ovat todella kauniita, kasvun ihme, huoks...

  Minulla sipulista kasvatettavat hyasintit ja amaryllikset ovat olleet hitaita kasvamaan. Mutta eiköhän nekin kohta.

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniit valkoisen tuuheat juuret sipulissa ja iloitsen kanssasi kun perhosrylliksessäsi jo toinen nuppunen pilkotaa.
  On niin lämmintä ulkona ja vettä sataa sillai hissukseen kevyesti ja olin jostain lukenevani, että tätä jatkuisi helmikuuuhun...
  kaunis on valkoinen hyasinntisi tuoksuineen...itsekin olen niitä hankkinut ja osa on piilossa:) hih!

  VastaaPoista
 6. Sussi - hiljaa hyvä tulee, eikös sitä niin sanota ; )
  Kasvava amaryllis on tosi viehättävän näköinen. Kukkkakaupassa huomasin leikkoamarylliksenä upean tummanpunaisen. Sellaisen kun saisi sipulin kera !

  Sirkka - nyt kun lämmn syksy jatkuu, jouluruusut kehittävät nuppujaan ja aloittavat kukinnan. Tätä menoa jos jatkuu, taitavat kukkia kerrankin nyt jouluna ; )
  Hyasintit on ihania. Ja nehän voi istuttaa keväällä pihalle : )

  VastaaPoista
 7. Onkos sinulla ollut koskaan lihansyöjäkasvia tai kaktusta? Itse olen hurahtanut näihin kasveihin ;)

  VastaaPoista
 8. Heini - lihansyöjäkasvia minulla ei olekaan ollut ikinä... voisikin joskus kokeilla ; )
  Kaktuksia olen aina välillä kasvatellut, mutta kun ne eivät kuki niin runsaasti, niin olen kyllästynyt niihin lopulta. Nyt ihan yllätyin itsekin, miten innostunut olen joulukaktuksesta.
  Hurahduksen kohteet näköjään vaihtelee ... ; )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.