torstai 15. joulukuuta 2011

15. luukku - Ruusuisia kuusenkoristeita

Joulukuusi on niin ihana... joten päätinkin kokeilla vähän erilaisempien kuusenkoristeiden tekoa...

Tarvitaan siis leikkokukille tarkoitettuja suppiloita ja vähän tukevampaa metallilankaa, jota kierretään suppilon ympärille. Metallilankaan tulee jäädä ripustuslenkki : )

Sitten suppiloon laitetaan vettä ja ruusu leikataan sopivan pitkäksi. Ja nämä käyttämäni ruusut ovat kotimaisia, kuten moni arvasikin ; )
Sain tuon kääreen mukaan, eli taas on kyseessä Huiskulan ruusut ja kääreessä oli lajikenimi `Attachea`. Tällä lajikkeella on hieman tuoksuakin : ) Seuraavaksi revin mustasta silkkipaperista kaistaleen...

... ja kiersin sen suppilon ympärille, jotta suppilo ei näy. Silkkipaperi on kauniimpaa, jos sen rypistää ennen käyttöä. Sidoin paperin kevyesti ihan ohuella metallilangalla.

Ja ripustin joulukuuseen. Kuusessa on myös puutarhakristalleja, nyt vain ripustin ne värikkäämmällä nauhalla. Lisäksi oksilla roikkuu palloja.
Edit - ruusut ovat kuvassa jo avautuneet, siksi ne ovat niin upeita. Eli jos haluaa näyttävät koristeet aatoksi, kannattaa ne tehdä pari päivää aiemmin. Ne voi myös säilyttää viileässä, vaikka jääkaapissa, mutta pystyasennossa.
Ja vesisuppiloihin on hyvä lisätä vettä joka päivä ; )


Edit:   Leikkoruusujen hoito-ohjeet ja upeat kuvat `Renate` ruuusta löydät Sarin puutarhat -blogini jutusta, klik.

Tämä joulukuusi taitaa olla hyväkuntoinen, kun se juo vettä pari litraa vuorokaudessa. Onneksi sillä on se uusi kuusenjalka, niin vesi ei pääse koskaan loppumaan.
Juttu joulukuusen hausta ja hoidosta löytyy tästä, klik.

Aistit - näkö (valot ja koristeet), haju (kuusi ja ruusut tuoksuvat), tunto (käsillä tekeminen, ruusun piikit) 6.aisti (luovuus)
Lähikukka - kyllä, kummatkin viljelty Suomessa
Eko - ruusu ja kuusi ovat lyhytikäisiä, tarvikkeet voi käyttää uudelleen
Myrkyllisyys - ruusu ja kuusi eivät ole myrkyllisiä

11 kommenttia:

 1. Kukkiva kuusi näyttää upealta. Kiva idea, jota voi käyttää muuallakin kuin joulukuusessa, kiitos.

  VastaaPoista
 2. Suloisia :).
  Jos minä olisin meillä se, joka kuusen koristelee, ja jos meillä ei olisi pienet lapset,laittasin näitä suppilokukkia, pipareita ja karkkia kuuseen koristeeksi. Nyt (vielä!)on tyydyttävä perinteisiin nauhoihin ja palloihin.

  VastaaPoista
 3. Ihana kuusi <3 Suloiset korsiteet! Komppaan edellistä, että jos minä saisin valita kuusen koristeet, niin noita kukkia olisi ihana kokeilla. Mutta ihan perinteisesti vielä mennään, lapset koristelvat kuusen :)

  VastaaPoista
 4. Niin kaunista ja mikä hienointa; luonnollista:)

  VastaaPoista
 5. Oi, suloisia.
  Kiitos taas kivasta vihjeestä ;)

  Tuo kukkakoriste onkin monikäyttöinen. Heti tulee erilaista ilmettä, jos vaihtaa vaikka kukan, rautalangan ja/tai silkkipaperin väriä ;) ... toteutukseen menee.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat joulukuusenkoristeet!
  Mun pikkukuuseenhan voisi laittaa muutaman ruusun jouluksi:)

  VastaaPoista
 7. Cheri - näitä kukkakoristeita voi laittaa vaikka mihin roikkumaan, talvella ja kesällä ; )

  Multasormi - itse asiassa noita kukkakoristeita on kiva tehdä lasten kanssa yhdessä. Se ei haittaa jos muutama kukka saa vähän rajumpaa käsittelyä ; )

  Mari - pienet lapset ovat ihan innoissaan kukista... ja kristalleista ; )
  Nuo pallot kuusessa ovat ihan tavallisia muovipalloja, eivät mene rikki tippuessaan : )

  Eleonora - elävät joulukuusenkoristeet ovat jotenkin ihastuttavan lumoavia. Ja niitä on ihan pakko käydä nuuhkimassa ; )

  Rosalinda - se on ihan totta, jo pelkkä silkkipaperin värin vaihtaminen luo kukkakoristeista ihan erinäköisiä. Ja voihan se olla muutakin kuin silkkipaperia ... : )

  pioni - kuulostaa ihanalta : ) Ja ihan pieneen kuuseen voisi laittaa pieniä kukkia, vaikka terttuneilikan kukkia...

  VastaaPoista
 8. Suloisia! Todella kiva ja kaunis idea!

  VastaaPoista
 9. Sussi - ruusut ovat aina niin juhlavia, joten sopivat ehdottomasti myös joulukuuseen : )

  VastaaPoista
 10. Hieno idea! Minulle noita suppiloita on kertynyt ja olin ajatellut viedä niitä jonnekin kukkakauppaan, mutta nyt taidankin vielä säästellä niitä ja kokeilla ruusuja kuusessa. Kivaa!

  VastaaPoista
 11. Kuusirannan emäntä - ruusut kestävät noissa suppiloisssa monta päivää, kunhan muistaa lisätä vettä niihin joka päivä. Nuo kukkasuppilot on käteviä myös muihin kukkajuttuihin... vain mielikuvitus on rajana ; )
  Ruusuista joulua !

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.