perjantai 23. joulukuuta 2011

23. luukku - Tuoksuva tulppaanikimppu

Näköjään nyt Joulun lähestyessä kukkani vihdoinkin muuttuvat valkeiksi. Olen ollut ihan ihmeissäni itseni kanssa, kun olen kantanut kotiin melkein vain punaisia kukkia... ; ) Siis tälläkin kerralla tulppaanit ovat kotimaisia, ja taas näköjään Huiskulan viljelemiä. Nyt käytin paljon leikkovihreää, niin tulppaanikimpusta tulee juhlavampi... siis muhkeampi. Tulppaaneja kimpussa on yksi nippu eli 10 kappaletta. Tämänkin kimpun sidoin spiraaliin, niin kukat asettuvat kauniisti.

Leikkovihreinä on edelleen samat vihreänuppuiset skimmian oksat, kuin aikaisemmassakin tulppaanikimpussa kymmenen päivää sitten, klik. Sen lisäksi kimpussa on eucalyptuksen oksia.... joista lähtee ihana eucalyptuksen tuoksu, etenkin kun käsittelee niitä : )

Yrintin jo vähän kuvata spiraalikimpun tekoa, mutta yksin se on tosi hankalaa. Palaan kimpun tekoon, kun  "puutarha-apulainen" on taas käytettävissä ; )

Seuraavaksi alan tehdä uusia joulukuusenkoristeita ruusuista, jee ! Hain ruusut eilen ja ne ovat olleet maljakossa aukeamassa. Eli arvaatte varmaan, mitä kuvia laitan tänne huomenna : )
Näitä ruusu-kuusenkoristeita jo näittekin, punaisina, klik....

Nyt kipin kapin syömään, ja sitten käsiksi ruusuihin... olen ihan innoissani näistä kukkivista joulukoristeista !
Huomiseen : )

9 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis kimppu! Valkoinen tulppaani on vaan niin niin kaunis! :)
  Toivottelen sinulle oikein rauhallista joulua!

  VastaaPoista
 2. Kaunis kimppu! Nuo ruusuiset kuusenkoristeet on ihania <3

  VastaaPoista
 3. Eleonora - olen samaa mieltä : ) Minusta valkeat tulppaanit ovat paljon juhlallisempia jouluna kuin punaiset...
  Oikein tunnelmallista ja iloista joulunaikaa sinullekin !

  Mari - olen ihan ihastuksissani noista ruusukoristeista. Ne muuten aikaansaavat keskustelua... ja niitä on ihan pakko käydä nuuhkaisemassa aika ajoin ; )

  VastaaPoista
 4. Viisi vuotta sitten meidän joulukatajassa pihalla oli suuria vaaleänpunaisia ruusuja jäädytettyjen enkelien kanssa ja viime vuonna puutarhan kuusessa tummampunaisia neilikoita koristeena. Ne on tosi kauniita ja kestävät jäätyneinä monia, monia viikkoja. Tänä vuonna ei pakkasta taida tulla että voisi ulkokuusta kukin koristella.

  VastaaPoista
 5. Minäkin hain tänään kukkakaupasta valkoisia tulppaaneja, vielä ne ovat tuossa paketissa. Täytyisi varmaan pikapuolin laittaa ne veteen...

  VastaaPoista
 6. Valkoiset tulppaanit ja skimmiat käyvätkin hyvin yhteen - ja vielä eucalyptus.Kaunista...ja kaupan päälle ihana tuoksu.
  Minä myös laitoin eilen (asiakkaille) kimppuihin mm. skimmiaa, sinikatajaa ja eucalyptusta, tuli niin jouluisia kimppuja...ihanaa ;)
  Hyvin sai spiraalista selvää - minä ainakin, hih.

  VastaaPoista
 7. Kaunis kimppu!
  Itselläni heti uudesta vuodesta eteenpäin valkoiset tulppaanit ovat pöydällä lähes joka päivä!
  Tunnelmallista Joulua!

  VastaaPoista
 8. TuijaR. - kuulostaa aivan ihanalta ! Ulkona pakkasessa monet kukat säilyvät kauniina pitkään... etenkin jos ne on jään sisällä : )
  Meillä ainakin pakkasia saa vielä odottaa.... on siitä se hyvä puoli, ettei ulkona nyt ainakaan ole liukasta ; )

  pioni - valkoiset tulppaanit ovat juhlavia : ) Onneksi tulppaanit yleensä toipuvat, vaikka vähän nuupahtaisivatkin veden puutteesta ; )

  Rosalinda - sinulla on ollut kyllä mukavaa töissä, kun saat tehdä paljon kauniita kimppuja : )
  Ja aivan ihanaa, että täällä edes yksi ymmärsi tuon spiraalikuvani ; )

  Titti - valkoiset tulppaanit ovatkin kauniita, ja muistuttavat myös vähän jo tulevasta keväästä : )
  Leppoisaa ja tunnelmallista joulua sinullekin !

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis kimppu! Eukalyptuksen tuoksu on ihana, muistan kun vuosia sitten Portugalissa ollessani sai haistella eukalyptusmetsiä.

  Hyvää jouluaattoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.