perjantai 9. joulukuuta 2011

9. luukku - Skimmiasta on moneksi

Tätäkin postausta mietin pitkään, sillä skimmia ei kuulu lempikasveihini, mutta kun Multasormi oli toivonut postausta myös skimmiasta ... ; )
Hankin siis vihertävä nuppuista leikkoskimmiaa. Tätä myydään leikkokukkana, tai ehkä pikemminkin leikkovihreänä. Sen lehdet ovat upean tummanvihreät ja hieman kovahkot. Itse asiassa tämähän on tosi kaunista : )

Samalla mukaan tarttui tosi erikoista tulppaania. Tuo tulppaani on kotimaista, siinä kun on Huiskulan muovikääre. Odotan vielä hieman, että tulppaanit aukeavat enemmän niin laitan niistä oman postauksen : )

Skimmia sopii todella hyvin leikkokukkakimppuihin., vai mitä....

Skimmiaa on myynnissä myös ruukkukukkana näin jouluna ja syksyisin. Nuput ovat yleensä punertavat tai vihertävät, mutta hyvin harvoin nuput aukeavat. Kuvan ruukkuskimmia on kuvattu viileässä kasvihuoneessa, Helsingin Talvipuutarhassa : )
Vanhempi juttu skimmiasta ruukkukasvina ja punanuppuisen löytyy tästä, klik.Skimmian hoito-ohjeet:
Ruukussa kasvavaa skimmiaa kastellaan tasaisesti eli mullan pinta saa kevyesti kuivahtaa ennen kastelua. Skimmia viihtyy valoisassa paikassa, kesällä kuitenkin puolivarjossa. Varmimmin sen saa menestymään hieman viileähkössä huoneessa. Sopivissa olosuhteissa se on pitkäikäinen viherkasvi.
Myös leikkokukkana skimmia kestää pitkään. Varsiin leikataan uusi imupinta ja laitetaan maljakkoon kädenlämpöiseen veteen.
Ruukussa kasvavasta skimmiasta voi muuten leikata versot leikoksi : )

Aistit - näkö (nuput ja kiiltävät lehdet), haju (kukissa tuoksua, kuulemma), tunto ( kovat lehdet), 6.aisti (fiilis)
Lähikukka - ei, tuodaan ulkomailta
Eko - pitkäikäinen huonekasvi viileässä ja valoisassa, pitkäikäinen leikkovihreä
Myrkyllisyys - lievästi myrkyllinen, ihoaltistus voi aiheuttaa valon kanssa ihottumaa


Ps. Ehdit vielä mukaan jouluarvontaa, jossa palkintoina Kodin joulukansio, pihaltamme kerättyjä siemeniä sekä yllätys... Arvonta suoritetaan illalla, 9.12.2011. Tästä pääset mukaan, klik.

3 kommenttia:

 1. Aina oppii uutta, ai skimmia on tämän näköinen:) minusta kauniin jämerä!

  VastaaPoista
 2. Skimmia on tosi kaunis =). Kiitos kun otit tämän mukaan vaikka ei olekaan mielikukkasi.
  Jotenkin tulee mieleen atsalean lehdet nuista lehdistä.

  VastaaPoista
 3. Eleonora - skimmia on tosiaankin vähän jämerä, onhan se puuvartinen pensas. Tosin Suomessa vain pieni huonekasvi ; )

  Multasormi - tuota skimmiaa kun kokeilin tulppaanin kanssa kimpuksi, niin vaikutti tosi kauniilta. Tästä voi hyvinkin tulla uusi mielikukkani ; )
  Vähän alppiruusuakin nuo skimmian lehdet muistuttavat, tosin ovat hiemen pienemmät.. no, alppiruusu ja atsalea ovatkin lähisukulaisia : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.