keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Ruusujen, hyasinttien ja amarylliksen tuoksua...

Yksi lemppari joulukukista on valkea kerrottu amaryllis ! Se on niin kaunis, ja sen lisäksi siinä on vieno tuoksu... ihana : )

Lasikuvussa olevat hyasintit ovat tänään jo kummatkin auenneet. Kuvassa toinen on vielä hieman nupulla. Hyasintin tuoksu ei tule niin voimakkaasti huoneeseen, kun ne pitää lasikuvun sisällä, vaikkakin lasikuvun ja lautasen välissä on pieni rako. Ikkunan takana on muuten jouluruusu.Laitoin kranssista hyasintinkellot tänne lasikupuun, kun ne kuulemma tuoksuivat liikaa. Metalliseen kranssiin jätin hyasintinkellot.... ja siinä ne ovat jo kuivuneet, kun taas lasikuvussa ne ovat aika hyvän näköisiä.

Kaikkein eniten joulukukista tuoksui tänä jouluna ruusut ! Olin varta vasten hankkinut tätä kyseistä lajiketta, tosin sillä, kuten nykyään melkein kaikilla tuoksuvilla leikkoruusuilla, tuoksu on mieto. Kun jouluna tuli ulkoa kotiin, huomasi ruusun tuoksun heti eteisessä. Joulukuusessa oli noin kymmenisen ruusua koristeina ja pöydillä vielä muutama lisää ,klik. Ruusuiset kuusenkoristeet oli kyllä todella ihana idea !

Joulukuusi voi vielä hyvin : )
Milloin teillä heitetään joulukuusi pihalle... vai onko se jo kenties häipynyt olohuoneesta ? Laitoin sivupalkkiin ihan kyselyn siitä, mielenkiinnosta... ; )
Minä haluaisin pitää sen vielä pari viikkoa, saas nähdä miten käy.

8 kommenttia:

 1. Mie täällä yhä odotttelen että valkoiset amat aukeaisivat samoin kielot... =) Niissä jo sentäs nuppusia mutta hiukan myöh jos jouluun olisin niitä ajatellut. Vaan kukathan ovat ihania KOSKA tahansa! =) <3

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Meilläkin kukkivat vielä joulukukat ja alesta ostin yhden "rylliksen" ja muutaman hyasintin vielä lisää:)

  Kuusi jäi meiltä tänä vuonna taas hankkimatta, ehkä ensi vuonna...

  VastaaPoista
 3. Minulla punainen amaryllis ei ole vielä edes auennut, sain sen vakkari kukkakauppiaalta kaupanpäällisinä kun siinä kukkavanasssa oli kuoppa. Valkoisessa amarylliksessä oli yllätyksenä kolme kukkavanaa...
  Joulukuusi nakataan pois mahdollisesti sunnuntaina.

  VastaaPoista
 4. Täällä myös vaalitaan hellästi valkoista amaryllistä.
  Joulukuusi on meillä vielä kunniapaikallaan...katotaan loppiaiseen, hih :)

  Kiva, kun oot jatkanu tätä joulukalenteria joulun jälkeenkin <3

  VastaaPoista
 5. Una - sitä kummasti alkaa arvostaa ammattiviljelijöiden taitoja, etenkin kukinnan ajoituksessa... siis kun itse "viljelee" näitä joulukukkia ; )
  Minun hyasinttimaljakossa kasvava hyasintti on edelleen täysin nupussa, ja vihreä.
  Kukat ovat todellakin AINA ihania : )

  Sussi - kiitos : ) Joulukukista on iloa yleensä tosi pitkään. Enpä ole keksinytkään mennä alennusmyynteihin etsimään joulukukkia... itse asiassa en ole käynyt vielä kaupoilla. Oliskohan joulukukkia vielä tarjolla, hmmm... taidanpa lähteä huomenna katsomaan ; )

  Rosalinda - valkea amaryllis on ihana ! Ja olen niin onnellinen tuosta joulukuusesta, vaikka ruusut alkavatkin jo olla huonoja. Tässä jo pohdin, että pitäisiköhän hankkia uusia kukkia siihen uudeksivuodeksi ; )
  Juu, jatkan täällä kirjoittelua, aina kun on jotain jouluaiheista kerrottavaa... ja vielähän joulu ei ole ohi ; )

  VastaaPoista
 6. Voi miten kauniita kuvia!
  Valkoiset kukat ovat niin kauniita, ihania asetelmia. Ehkäpä suuntaan vielä kukka ostoksille uuudeksi vuodeksi.

  Iloista ja onnellista Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 7. Karolina - kiitos : ) Minäkin tässä ajattelin samaa, ja taidanpa kohta lähteä käväisemään kukkakaupassa.
  Oikein hyvää uutta vuotta sinullekin !

  VastaaPoista
 8. Mari - kommenttisi olikin mennyt roskapostilaatikkoon, ihmeellistä... onneksi vilkaisin sinne : )
  Toivottavasti nyt jo punainen amarylliksesi on avannut nuppunsa. Välillä nupun aukeaminen kestää tosi kauan, etenkin kun sitä oikein odottaa ; )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.