perjantai 6. tammikuuta 2012

Vihdoinkin hyasintti kukkii

 Tästä hyasintista tuli todellakin upean värinen ! Sopisi muuten hyvin myös kevätkukkijaksi... siis tuon värinsä puolesta  : ) Lajike on `Jan Bos` ja löysin sen syksyllä Korpikangas Siemen-Frön nettikaupasta. Istutuksen hyasinttimaljakkoon näet tästä, klik.

Lasikuvussa toinen hyasinteistä teki uuden pienen kukkavanan. Kukkineet varret olekin jo leikannut pois.Nyt meillekin on luvattu kunnon pakkasia, joten jouluruusu pitää muistaa siirtää parvekkeelta sisätiloihin. Parvekkeella on ollut sille ihan ihanteelliset olot ja sen pienet nuputkin ovat kehittyneet kukiksi. Se on ollut parvekkeella marraskuun lopulta asti. Miltä se näytti silloin, näet sen tästä, klik. 
Sisällä kukinta tulee menemään nopeasti ohi.... mutta pääasia että pysyisi hengissä. Tämäkin yksilö pääsee keväällä Kuupuutarhaani : )

Joulukuusessa on vieläkin neulaset. Tosin alaoksista karisee osittain jo kunnolla neulasia. Tänä jouluna joulukuusen ihanteellinen kaatoaika oli jo marras-joulukuun vaihteessa eli tätä ei ole kaadettu hyvänä aikana. Ensi vuonna ajankohta on lähellä joulua : )
Tämä kuusi haettiin suoraan sisälle 11.12.2011, joten yllättävän hyvin se kuitenkin pitää neulasensa... eli kiitos hyvän kuusenjalan ja taitavan kuusiviljelijän. Tämä kuusihan haettiin Grangård-tilalta (Kuusisaariset) Rajamäeltä eli naapurikylältä : )

Hyvää loppiaista kaikille !

11 kommenttia:

 1. Hei Sari,
  minä se ostin tuollaiset ihan kukkakaupasta täältä Oulusta.

  Aika jännä kun ostin jouluviikolla niin kukki vasta uudenvuoden tietämillä.

  Voi sinua multasuormea kun olet ihan itse kasvattanut...
  Pitäisköhän minunkin ottaa sipulit talteen kun ovat niin erikoisen värisiä...osaisinkohan?
  Tykkään tosi paljon hyasinteista - niitä voisi olla ympäri vuoden ihanaa tuoksua tuomassa kotiin <3

  VastaaPoista
 2. Taitaa johtua jouluruusuistani, että minäkin pitkästä aikaa oikein odotan istuttamista.

  Aivan upeat kukat sinulla tuossa parvekkeella olleessa yksilössä.

  Arvaa, hainko kaikkialta kuvia hyasinteista joulurunoon Hyasinttijuhla, mutta ne olivat vain nupuillaan niin monilla...Serkku onneksi pelasti.


  Sari, huomaathan, että meiliosoitteeni on vaihtunut. Uusi on leenalumi@gmail.com Tämä siltä toukokuun lounaan varalta ja toivossa.

  Kaunista loppiaista ja viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hei Sari !
  Kivaa loppiaista itsellesikin :)
  Mahtavan värinen tuo Hyasintti, kaunis.
  Minä täällä odottelen kans uutta aukeavaa kukkaa...valkoiseen Amaryllikseeni <3 Hän ei vielä loppiaiseksi suostunut aukeamaan.

  Nautinnollisia hetkiä ja kynttilän lämpöä !

  VastaaPoista
 4. Leppoisaa loppiaista myös sinne!
  Meillä kuvun alla ollut hyasintti teki myös pienen uuden kukkavanan ja toinen amaryllis teki kolmannen kukkavanan, joka nyt kukkii :). Hyvä kun en jouluruusua sitten ostanutkaan jouluksi, jos sen kukinta on nopeasti lämpimässä ohi.

  VastaaPoista
 5. Upean värinen hyasintti! Monissa maissa näitä pidetäänkin kevätkukkina. Oikein mukavaa loppiaisiltaa!

  VastaaPoista
 6. Tuo väri on upea! Hyasintti saisikin yleistyä täällä myös kevätkukkana. Olisivat tosi ihania ulkona keväällä ruukussa, monta yhdessä...

  VastaaPoista
 7. Ihana väri on kyllä tuossa hyasintissä.
  Ostin jostain halpiskaupasta korin jossa oli kolme sipulia. Odotin ihan tavallisia sinisiä, mutta olivatkin tumman violetteja.
  Ne tekivät tosi tiivit kukkatertut eivätkä kasvaneet juurikaan korkeutta. Hauskan näköiset (vaikka tod.näk. kyseessä on joku kasvuhäiriö)ja nyt niihin on tulossa toiset kukat. Yritän säästää niiden sipulit ja kukittaa uudelleen.

  VastaaPoista
 8. Onpa hyasintissa upea väri!♥
  Kaunis tuo sinun jouluruusu.
  Minä olen niin onneton sen kasvattamisessa... Edellisen onnistuin tappamaan alta aikayksikön. Tämä nykyinen on kyllä kukkinut, mutta kauniiksi ei voi sanoa!!

  VastaaPoista
 9. Ainosofia - yleensä hyasintin sipuleita ei kukiteta uudelleen sisällä... en ole edes koskaan kokeillut. Hmm, sitä tietysti voisi kokeilla ; )
  Istutan sipulit keväällä pihalle, kohtaan missä on läpäisevyyttä maassa.
  Onneksi kohta keväämmällä on taas hyasinttejä myynnissä kukkakaupoissa... ainakin viime keväänä oli : )

  Leena Lumi - parveke on ollut tänä alkutalvena aivan loistava paikka jouluruusulle. Nyt se majailee pelargonien kanssa viileässä huoneessa : )
  Kiva kun informoit tuosta meiliosoitteestasi, en ollut huomannut sen vaihtumista.
  Mukavaa viikon alkua !

  Rosalinda - vahvan väriset hyasintit miellyttävät nyt tosi paljon. Ehkäpä parin vuoden kuluttua sitä hurmaantuu pastelleihin, hih ; )
  Onpa mahtavaa, että vielä saat nauttia valkean amarylliksen kukkaloistosta...
  Hyvää viikon alkua sinullekin !

  Multasormi - jouluruusun kukat vanhenevat tosi nopeasti lämpimässä. Ne ei välttämättä ole rumia, paitsi jos ne saavat ihan ruskeaa väriä ; ) Eli jouluruusu on upea joulunpyhien kukka !
  Sinullakin niin ihanasti kukat jatkavat kukkimista...

  Cheri - viime vuosina on kukkakauppoihin tullut onneksi hyasintteja myyntiin kevättalvesta. Siis ruukkukukkina kuten perinteisiä helmilijojakin. Pääsiäisenä hyasintteja näkee vaaleankeltaisina : )
  Mukavaa viikon alkua sinullekin !

  Sussi - hyasintin kukintakin muuten kestää pitkään ulkona eli olisi loistava kevätkukka ! Ja hyasinttiryhmästä leviäisi aivan huumaava tuoksu puutarhaan... : )

  TuijaR. - aiotko todellakin yrittää kukittaa niitä uudelleen juuri sisällä ? En ole koskaan edes kokeillut, kun yleensä ne heitetään pois. Tosin minä istutan ne pihalle ; )
  Kuulin että, tänä vuonna osa hyasinteistä on käyttäytynyt vähän oudosti... johtuen viime vuoden viljelyoloista Hollannissa ; )

  Titti - jouluruusun kukinta säilyy pisimpään viileässä. Siksi pidin omaani parvekkeella, se kun näkyy olohuoneeseeen ikkunan läpi : )
  Pakkasten tultua siirsin sen viileään huoneeseen. Eli se pysyy kauniina viileässä.
  Ja keväällähän se kannattaa istuttaa ulos pihalle : )

  VastaaPoista
 10. Ihanan värinen tuo hyasinttisi, mutta niin on just kukassa oleva Gervase amarylliksenikin. Ihan oikeasti rehellistä pinkkiä/punaista ja kerrankin nettikuvat vastaavat todellisuutta. Kukat keskikokoisia ja ah niin ihania että, tekevät kolme kukkavartta.

  Kokeilin kerran niitä ulos isutettavia puutarha-hyasintteja, kolmantena vuotena nousi vaan lehdet eikä niitä tullut sitten enää lisättyä. Eräällä ystävälläni ne ovat tosi komeita, mutta hän jaksaakin hoitaa ja talvisuojata niitä.

  Paula (nelosvyöhykkeeltä)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi Paula(nelosvyöhykkeeltä) - onpas Gervase amaryllis todella kaunis ! Aiot varmasti säilyttää sen, eikö vain...
  Meillä pihalla parhaiten kukkivat vanhat jouluhyasintit. Puutarhahyasintit kukkivat vain kerran. Tiedän kylllä syyn... jouluhyasintit on istutettu tosi lämpimälle paikalle. Niille todellakin suositellaan mullan peittämistä talveksi lehtikarikkeella tai havuilla. Sitä emme kyllä tee ; )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.