lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannusamaryllis ; )


Perinteitä kunnioittaen, tänäkin juhannuksena kukkii amaryllis ; )

Tuo amaryllis on ehkä toissa joululta. Viime jouluiset amaryllikset ovat tehneet komeat lehdet. 


Huonekuuselle kävi keväällä vähän ikävästi, ja yksi sen rungoista kuoli.... Onneksi ei käynyt sen kummemmin. Tästä näet vanhemman postauksen toissa joululta ja hoito-ohjeet, klik.

Joulukaktus majailee kesän parvekkeella, kaiteen varjossa. Otin sen nyt vain sisälle kuvattavaksi. Se näyttää viihtyvän parvekkeella todella hyvin : )
Hoito-ohjeet vanhemmasta postauksesta, klik.

Hauskaa keskikesää !

8 kommenttia:

 1. Ihana tuo valkoinen Amaryllis. ♥

  VastaaPoista
 2. sylvi - niin minustakin : )
  Sopii väriltään niin hyvin tähän valoisaan kesäyön tunnelmaan...

  VastaaPoista
 3. Ihanan värinen amaryllis! Kiva kun joulukukista on iloa myös kesällä:)

  VastaaPoista
 4. Sussi - totta : ) Ilahduin, kun näin kukan valkean värin, sillä en yhtään enää muistanut, minkä värinen kukka tällä amarylliksellä oli. Punainen amaryllis olisi ollut jotenkin liian jouluinen ; )

  VastaaPoista
 5. Mulla jouluinen amaryllis on kasvihuoneessa, siellä avin lehteineen jouluisessa ruukussaan nököttää. Välillä lorautan vettä. Pitäsköhän sen antaa kuivua, ja viedä pimeään hetkeksi, vai mitä mää sille tekisin, että jouluksi saisin kukkimaan?

  VastaaPoista
 6. Multasormi - amarylliksen uudelleen kukittamisesta jouluksi on monta tapaa. Olen nyt kokeillut useana vuotena perinteistä, jolloin kukinta osuu kevääksi tai kesäksi. Tällöin kastelu lopetetaan syksyllä ja annetaan sipulin olla. Sipuli uudelleen istutetaan ja kastelu aloitetaan levon jälkeen.
  Nyt kokeilen ihan toista amarylliksen hoitotapaa... kerron siitä myöhemmin, kun näen miten se toimii : )

  VastaaPoista
 7. Okei. Nostinkin sipulin ruukusta pois. On ollut kesän kasvihuoneessa, tosi vähällä kastelulla. Silti lehdet ovat pysyneet vihreinä. Ei kai sillä sitten varmaan muuta kuin istuttaa taas niin kuin viime joulun alla.

  VastaaPoista
 8. Multasormi - nuo amaryllikset ovat tosi yksilöllisiä kukkijoita. Torimyyjämme kasvattaa amarylliksiä joulumyyntiin ja hän kertoi, ettei kaikki sipulit kuki jouluksi, vaan muutamat vasta keväällä : )
  Eli näin harrastelijana saa olla onnellinen, että kukkivat edes joskus ; )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.