sunnuntai 21. lokakuuta 2012

"Joulukaktus" kukkii nyt

 Vanha joulukaktukseni kukkii taas : ) Sen nimi lienee virallisesti marraskuunkaktus, kuten monet myynnissä olevat talvikaktukset. Joulukaktukseni vietti siis kesän parvekkeen lattialla eli aika varjoisalla paikalla. Huomasin siinä nuppuja muistaakseni syyskuun lopulla, joten siirsin sen sisälle ikkunalle.


Tältä se näytti jouluna 2009....  Nyt joulukaktus on niin pitkäversoinen ja vähän toispuoleinen, että sillä pitää olla painava suojaruukku. Muuten se kellahtaisi nurin ; )Todennäköisesti se kukkii vielä uudelleen lähempänä joulua.

Hoito-ohjeet näet vanhemmasta postauksesta eli täältä, klik. Joulukaktukset tai oikeammin siis marraskuunkaktukset ovat helppohoitoisia ja varmoja kukkijoita. 


Nyt alkaa olla kohta aika joulukielojen juurakoiden istuttamiseen... eli ei kun kielomättään luo ; )

Ihania joulun valmisteluja !

11 kommenttia:

 1. Suloinen kaktus ja kukkii niin kauniisti!
  Pikkuhiljaa täälläkin jo aloitellaan joulun valmisteluja. Se on vaan niin kivaa puuhaa:)
  Mukavaa joulun valmistelua!♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos muistutuksesta noiden joulukielojen suhteen. Jospa tänä vuonna sitä vihdoin kokeilisin. Onkohan jossain vanhassa postauksessa ohjetta kielojen hyötöön? Ellei, niin olisi kiva saada hiukan ohjetta, jotta onnistuu varmemmin ;)

  VastaaPoista
 3. Susanne - kiitos ! Minustakin on niin super ihanaa valmistella joulua näin ajoissa, ja kaikessa rauhassa : )

  Marietta - löydät ohjeet kielojen hyötämiseen tuosta sivupalkin Joulukukkien hoito-ohjeista... kohdasta Kielo. Laitan todennäköisesti tänne uudenkin jutun, kunhan on sen aika : )

  VastaaPoista
 4. Kaunis tuo valkoinen joulukaktus.

  VastaaPoista
 5. sylvi - niin minustakin : ) Näin joku aika sitten todella upean pastellinoranssi kukkaisen joulukaktuksen... se oli huikean upea.

  VastaaPoista
 6. Kivaa kun täältä saa joulukukkien hoito-ohjeita, laitoin juuri vasta hyasinttejä muutaman multaan, mahtaakohan ehtiä jouluksi? Ja tarkistin että nuo olivat niitä preparoituja, onneksi tuli ostettua oikeanlaisia :)
  Kivoja (joulu)puuhasteluja sinulle!

  VastaaPoista
 7. Hilma - kiitos ! Onneksi ostit preparoituja, muutenhan ne tuskin ehtisivät jouluksi. Toisaalta vaikka ne kukkisivatkin vasta joulun jälkeen, niin kyllä itsekasvatetut hyasintit ovat super ihania silloinkin : )

  VastaaPoista
 8. Kiva, kun laitoit vanhemmankin kuvan, niin kasvun huomaa :) Nuo on niin upeita vanhoina ja suurina.

  En muistanutkaan, että noita on valkoisillakin kukilla. Taisin innostua... :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi - totta, nämä joulu- ja marraskuunkaktukset ovat kukkiessaan tosi upeita isona. Tosin silloin ne ovat aika leveitä eli ihan jokaisella ei ole niille sopivaa tilaa ikkunalla. Sellaisen ison kun näkee kukkivana, näky ihan mykistää : )

  VastaaPoista
 10. Hei tää kaktus! mä sain omalt äidiltäni tälläisen pari joulua takaperin- tää omituinen joulukaktus kukki het pääsiäisen aikana, uudelleen juhannuksena ja sitten jouluna ja tätä toisti pari v kunnes nyt viime kesänä otti ja kuoli- en ole vieläkään keksinyt mikä siihen iski. Rinnalleen tullut viime jouluna samanmoinen meni kans "ulos" samoihin aikoihin.. ikävä tosin. Niiden kukat oli aivan ihanat! Äiti oli kateellinen kun onnistuin saada kukkimaan noi muulloinkin kun vain jouluna ;) ja mineen oo mikää multasormi ;D

  VastaaPoista
 11. Miiuska - taidat olla "piiloviherpeukalo" ; )
  Nämä joulu- ja marraskuunkaktukset eivät kestä pitkään märkää multaa. Voi hyvinkin olla, että saivat liikaa vettä taivaalta.
  Sinun kannattaa hankkia uusi, kun saat ne noin hyvin kukkimaan : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.