torstai 15. marraskuuta 2012

Suloinen Princettia joulutähti

Sain aivan ihanan vaaleanpunaisen Princettian Huiskulasta. Laitoin sen tähän mustalle metallivadille, joten se ei kaipaa edes suojaruukkua. Minusta tuo musta muoviruukku on tässä kaunis noinkin : )

Nämä Princettiat näyttävät olevan aika tiiviskasvuisia... ja niin suloisia. Lisää kuvia tästä löytyy Sarin puutarhat -blogista. 

Kuten joulutähdillä yleensäkin, niin myös Princettialla varsinaiset kukat ovat värikkäiden lehtien keskellä. Tällä siis aika nuppussa vielä. Niillä ei kylläkään ole koristearvoa.

Princettioita on muitakin värejä, kuten kuvasta näkyy. Siinä kaikki ovat kotimaisia eli Suomessa viljeltyjä. Tosin nyt kuulin, että tänä vuonna Princettioita ei enää viljele yksikään kotimainen viljelmä ja saamani Princettia on tullut ulkomailta.


Princettia joulutähden hoito-ohje:
Joulutähteä kastellaan, kun mullan pinta on kevyesti kuivahtanut. On tärkeää kaataa kaikki ylimääräinen vesi suojaruukusta pois.

Paras paikka on valoisa ja vedoton. Joulutähti viihtyy parhaiten huoneenlämmössä ja alle 18 asteessa se jo kärsii. Tämä onkin hyvä muistaa kun tuulettaa tai kuljettaa joulutähteä ulkona, sillä joulutähti paleltuu todella helposti.

Joulutähti ei ole kovinkaan myrkyllinen kasvi, vaikka edelleen monet sitä luulevat. Nykytiedon mukaan sen kasvineste saattaa ärsyttää. Eli jos kasvia leikkaa ja kasvineste osuu ihoon, voi ihon kohta vähän punertua hetkeksi.

Joulutähti ei myöskään tuoksu.

15 kommenttia:

 1. Ihanan värisiä joulutähtiä.
  Ne tuo joulun tunnelmaa

  VastaaPoista
 2. sylvi - joulutähti liittyy niin jouluun... oli se sitten minkä värinen tahansa : )
  Kun taas hyasintteja on myös keväällä pihalla kasvamassa, eikä vain näin joulun aikaan joulukukkana.

  VastaaPoista
 3. Sieviähän nuo on, kivempia kuin ihan perusjoulutähdet. Minäkin jo kaupassa näin näitä, mut ei vielä passaa ostaa. ;)

  VastaaPoista
 4. Joulutähti todellakin luo joulun tunnelmaa! Kiva kun niitä saa niin monen värisinä nykyään. Itse ostan perinteisesti Itsenäisyyspäiväksi valkoisen joulutähden. On vaan niin sääli kun ihmiset kantavat niitä marketeista suojaamatta vaikka ulkona olisi pakkasta! Ne kun eivät "anteeksi anna" jos ne palelluttaa.

  VastaaPoista
 5. Olen antanut sinulle tunnustuksen joulublogillesi, käy katsomassa sivuiltani ja nappaa itsellesi. Joulusia ajatuksia;)
  t. lumiukko

  http://lumiukonjoulu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Puutarhuri - kannattaa ostaa ajoissa, sillä lähempän joulua myynniissä on todennäköisesti niitä perusjoulutähtiä. Tai ainakin näin olen ymmärtänyt : )

  Kirsi H - tuo on kyllä ihan totta, sillä joulutähdeltä vioituu lehdet kylmässä, vaikkei olisi ihan pakkastakaan.
  Valkoinen joulutähti on ajaton... ja sopiin niin itsenäisyyspäivään : )

  lumiukko - oih ihanaa ! Kiitos paljon ! Tällaiset tunnustukset lämmittävät aina mieltä : )

  Venla - niin minustakin, kerrassaan suloinen : )

  VastaaPoista
 7. Mun vanhan kämppiksen kissa popsi suihinsa joulutähden yks vuosi eikä ollut moksiskaan x)

  VastaaPoista
 8. Mari - noita tuollaisia juttuja kuulee tosi paljon. Eli ei taida olla kissoille myrkyllinen.
  Joku aikuinen mieskin on kerran kuulemma syönyt yhden joulutähden, näyttääkseen sen myrkyttömyyden... vai liekö juttu vain kaupunkilegendaa ; )

  VastaaPoista
 9. Tosi ihana toi vaaleanpunainen kukka.

  VastaaPoista
 10. imlacking - Princettia joulutähti on minustakin niin suloisen ihana. Toivottavasti saan sen pysymään kauniina koko joulun ajan : )

  VastaaPoista
 11. Hankin tällaisen yltiösöpön princettiatähden tuossa puolivälissä marraskuuta. Parin viikon kuluttua se pudotti kukkansa ja liudan lehtiä, mutta nyt kasvattelee innolla uusia, vihreitä lehtiä. :) Kumma kaveri tämä kaunokainen.

  VastaaPoista
 12. Tiina - käväisin heti tutkimassa omaa princettiaani ja sekin pukkaa näköjään uusia pikkulehtiä. Uudet lehtdet on kaikilla joulutähdillä aina vihreitä. Ne värittyvät vain, jos ne saavat valoa max 10 tuntia vuorokaudessa. Muun ajan ne tulee olla täysin pimeässä.
  Voisikin kokeilla saako uudet lehdet punertumaan ; )

  VastaaPoista
 13. Miten joulutähtesi voi nyt?
  Blogistani löytyy linkin takaa tarinaa samanlaisesta ja samoihin aikoihin hankitusta vaaleanpunaisesta joulutähdestä.

  VastaaPoista
 14. PipariS - vaaleanpunainen joulutähteni alkoi voida tosi huonosti keväällä. Ja heitin sen lopulta kompostiin.
  Sen sijaan punainen joulutähti voi suht hyvin ja aion kokeilla sen kukitusta jouluksi. Saas nähdä, miten onnistaa. Laitan tänne blogiini sitten juttua siitä... : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.