perjantai 14. joulukuuta 2012

14. luukku - Huonekuusi sai uuden joulukoristeen

Tein tänään vanhalle huonekuuselle uuden joulukoristeen korutekniikalla. Sain tähän idean, kun näin Johanna Vireahon tekevän ihania koruja. Kuvassa on valmis  joulukoristeketju.

Käytin siihen Tiimarin koruvaijeria (0,3), johon pujotin ensin lukitushelmen. Lukitushelmi litistetään kapeakärkisillä lattapihdeillä, jotka löytyi myös Tiimarista. Sitten vaijeriin pujotetaan helmi ja taas lukitushelmi, joka litistetään. Kuvassa vasemmanpuoleinen lukitushelmi on jo litistetty ja oikeanpuoleinen ei. Helppo tekniikka siis ; )

Tässä rakas huonekuuseni on koristeltuna. Uudet koristeet eivät näy kovinkaan hyvin kuvassa. Sen sijaan ne kimmeltävät aivan ihanasti näin luonnossa, etenkin kynttilöiden ja jouluvalojen loisteessa.
Ruskean ruukun ympärille kääräisin taas vanhan pakkauspaperin, joita otan talteen ostoksista. Tuo ihana vihreä organzanauha on sekin Tiimarista, pitämässä paperit paikoillaan ; )Laitoin tuohon ketjuun vihreitä lasihelmiä ja valkoisia helmiä sekä aitoja pikkukristalleja. Olen kyllä oikein tyytyväinen lopputulokseen : )


Yllä näkyy tarvikkeet joulukoristeketjuun. Sydämellinen kiitos Tiimarille näistä koruaskartelutarvikkeista ja Puutarha Studiolle pienistä kristalleista. Sain ne blogijuttujen tekoon : )Huonekuusen hoito-ohje:
Huonekuusi (Araucaria)  viihtyy hyvin valoisalla paikalla, tosin suorasta auringonpaisteesta se ei pidä. Sitä kastellaan säännöllisesti. Multa ei saa kuivua kuin pinnalta kevyesti. Suojaruukusta kannattaa kaataa ylimääräinen vesi pois. Kun se kasvaa, sitä lannoitetaan miedolla lannoitteella.
Lämpötila huonekuuselle on se haastavin juttu. Eli näin talvella se viihtyy parhaiten viileässä huoneessa. Se voi heti huonosti patterin tai takkatulen vieressä. Huonekuusi rakastaa kosteaa ilmaa eli sitä kannattaa sumutella, etenkin nyt talvella. Siitä lähtee muuten ihana havuntuoksu, kun sitä sumuttelee.
Kesäksi huonekuusen voikin siirtää ulos puolivarjoon. Tuo minun yksilöni on kesät sisällä ja voi hyvin : )

Aistit - näkö (oksiston erikoinen säännöllisyys), haju (tuoksuu kosketeltaessa), tunto ( neulaset eivät pistele), 6.aisti (fiilis)
Lähikukka - ei, tuodaan yleensä ulkomailta
Eko - pitkäikäinen viherkasvi
Perinne - huonekuusi on ollut hyvin yleinen 1800- ja 1900-luvun vaihteessa saleissa, jotka ovat talvisin viileitä
Myrkyllisyys - huonekuusi ei ole myrkyllinen


Jouluiseen arvontaan ehtii  16.12.2012 asti. Osallistumaan pääset tästä, klik.

8 kommenttia:

 1. Kauniin korun on kuusi saanut ylleen! Minunkin h.kuusessa kasvaa kaksi tainta vierekkäin ja olen miettinyt pitäiskö toinen poistaa vai onko siitä haittaa? Vielä kysyisin eiliseen luukkuun liittyen että mitenkähän orkidean alku juurrutetaan? Minulla näyttäisi ruskistuvan viimeinenkin vana ja siinä olis kaksi terhakkaa lehti tupsua joista toisessa näkyy pieniä juuren alkujakin! Laitanko veteen vai suoraan "multaan" vai miten? T.Minna

  VastaaPoista
 2. Söpö kuusi : )
  ...ja kuinka herkän talvikoristuksen hän on ylleen saanutkaan.

  Tänään ostin vaihteeksi hyasintteja.... ylläri - valkoisia ovat <3

  VastaaPoista
 3. Anonyymi Minna - tuossa minun huonekuusessa oli alunperin kolmaskin runko, mutta se kuivui, kun jouduin pitämään sitä vähän huonossa paikassa ; )
  En uskaltaisi erottaa taimia toisistaan, sillä huonekuusi on aika herkkis.
  Perhosorkidean alku eli se lehtitupsu istutetaan suoraan orkideamultaan. Eli taimen ns. ilmajuuret laitetaan orkideamultaan, aivan kuten emollakin on ollut. Ne alut kannattaa ottaa vasta kun ilmajuuria on kunnolla, jos mahdollista ; )

  Rosalinda - olen nyt käynyt vähän väliä ihastelemassa koreaa huonekuusta... se on niin ihana : )
  Valkoiset hyasintit ovatkin tosi kauniita : )

  VastaaPoista
 4. Herkkää ja kaunista! Kiva idea!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Sari neuvoista! Tuota orkideaa ei kyllä enää taida pelastaa mikään, siitä on ihan yhtäkkiä siis tuon viestin kirjoittamisen jälkeen pudonnut kaikki muut lehdet täysin vihreinä ja hyvä kuntoisina, paitsi tuo jossa on ne pienet juuren alut. Syytin illalla muksuja että ovat repineet lehtiä mutta kun tarkemmin niitä tutkailin niin kyllä ne olivat vaan kuivuneet katkeamiskohdasta. No täytyy olla kuitenkin onnellinen että jaksoi tuoda iloa näinkin pitkään, haikeaa silti, sain tuon kun kolmas lapseni oli syntynyt. T.Minna

  VastaaPoista
 6. Maarit - jotenkin tuolle huonekuuselle sopii sirot koristeet ; )

  Anonyymi Minna - ole hyvä : ) Kävipäs orkideallesi oudosti. Onneksi siitä jäi tuo pieni alku. Pidetään peukkuja, että se lähtee kasvuun : )

  VastaaPoista
 7. Ihanan hienovarainen koriste. Katselin jossain kaupassa huonekuusta ihaillen, mutta ei vielä tullut mukaan...

  VastaaPoista
 8. Anonyymi - minäkin pitkään unelmoin huonekuusesta. Epäilin sen menestymistä meillä, sillä kovilla pakkasilla ja kesällä sisällä on aika lämmintä.
  Onneksi se on viihtynyt tosi hyvin ja kasvattaa uusia oksia : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.