sunnuntai 2. joulukuuta 2012

2. luukku - Adventtikynttilät


 Hyvää 1. adventtisunnuntaita teille kaikilla!Ihastuin tähän vanhaan metallilaatikkoon ja pakkohan se oli ostaa ; ) Nyt kun tällä astialla on syvyyttä, saa siihen helpommin laitettua kasveja. Tosin nyt ekana adventtina koristeeksi laitoin sammalta. Olen selvästikin viehättynyt sammaleeseen. Sammal palautuu pehmeäksi, kun sitä välillä sumuttelee vedellä. Ihan muistutukseksi, jos sitä nyt joku ei jo tiedä, niin sammalta ja varpuja saa hakea metsästä vain maanomistajan luvalla. Keruu ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Lisää kuvia näet Sarin puutarha -blogista, klik.


Kynttilöitä etsin pitkään, mutta löysin vihdoinkin kotimaiset riittävän pitkät (25 cm) ja paksut (7cm) kynttilät Puttipajalta. Kynttilät ovat metallilaatikossa puupalikoiden päällä ja sammaleen allakin on täytettä. Innolla suunnittelen jo toisen adventin asetelmaa. Kuten ennenkin, niin myös tänä jouluna muutan tätä asetelmaa joka adventti.
Sydämellinen kiitos Puttipajalle, kynttilöiden antamisesta blogijuttujen tekoon.

Adventtikynttiläasetelmat 2011 ja 2010.Aistit - näkö (erilaiset sammallajit ja kynttilän liekin lepatus), haju (kostea sammal ja palava kynttilä), tunto (sammalen pehmeys), 6.aisti (tunnelma)
Lähikukka - kyllä, sammal on saatu sukulaisen metsästä
Eko - sammal on hyvin ekologinen materiaali, sillä se kasvaa luonnossa uutta kasvua koko ajan 
Myrkyllisyys - sammalet eivät ole myrkyllisiä


10 kommenttia:

 1. Adventtisunnuntaita sinullekin Sari

  Minä tykkään myös sammaleesta, se on niin monikäyttöinen. Metsän aarreaitta on vaan niin ihana.

  Kynttilän lämpöä iltaasi <3

  VastaaPoista
 2. Kaunis asetelma, tuo metallilaatikko on kyllä kiva.
  Hyvää 1. adventtia!

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis rustiikkinen adventtiasetelma; just minun makuun :-) Nyt tuli kova hinku tehdä oma asetelma, mutta eipä ole tarpeita... Oikein hyvää joulukuun jatkoa sinulle.

  t. Katja

  VastaaPoista
 4. Kyllä, sammal on kaunista! Saako sitä muuten ostaa jostain kukkakaupasta (nyt kun oman pihan sammalet jäi keräämättä ennen lumia)?

  Ihastuttavat nuo kehykset numeroille!

  Samoin sinulle hyvää 1.adventtia :)

  VastaaPoista
 5. Rosalinda - kiitos : ) Totta, metsä on oikea aarreaitta. Minulla on odottamassa sieltä kaikenlaista ihanaa materiaalia, joita voin sitten laittaa näihin jouluasetelmiin.. : )

  Mari - kiitos : ) Ajattelin laittaa metallilaatikkoon kaikki jouluaskartelutavarat ja nauhat, siis joulun jälkeen. Laatikko on onneksi tukeva ja kestävä ; )

  Katja - Bag End - kiitos : ) Rakastan näitä asetelmien tekoa, toisin materiaalien hankkimiseen menee välillä aikaa. Se voi olla kyllä osa niiden viehätystäkin : )

  Eleonora - kiitos : ) Sammalta kannattaa tosiaan kysellä kukkakaupoista. Ainakin osa heistä käyttää sitä jouluasetelmien tekoon. Kun näin nuo adventtinumerot, ihastuin niihin heti. Niissä on jotain tosi viehättävää.

  VastaaPoista
 6. Sammal on ihana materiaali työstää. Olen tehnyt siitä kanaverkon kanssa eläinhahmoja puutarhaani. Tänä syksynä jäi kerääminen myöhäiseksi, mutta viikko sitten keräsin - ehdinpäs ennen pakkasia. Kaunis laatikko ja monikäyttöinen.

  VastaaPoista
 7. Mukavaa 1. adventtia. Ihanaa kun saatiin valkoinen joulukuun alku. Minäkin sumuttelen joskus sammalia ja keväällä vien ne takaisin metsään. Vaikka olisivat jo kuivuneetkin alkavat ne siellä kasvaa.

  VastaaPoista
 8. Eihän noin hienoa peltiloodaa ois voinutkaan jättää ostamatta! Sammal on niin kaunista,koko asetelma hivelee silmää.minäkin sumuttelin koko viime talven ihania vihreitä sammaltyynyjä ja vein ne keväällä ulos ja tosiaankin kuten Cherillä ne jatkoivat kasvuaan.
  Tää sun kukkiva joulukalenteri on ihan paras <3

  VastaaPoista
 9. sammal ja valkoiset kynttilät kuuluvat joulun tunnelmaan. Kaunista!

  VastaaPoista
 10. Maarit - olen usein ajatellut myös tehdä niitä sammalhahmoja kanaverkolla... mutta on jäänyt vain ajatuksen tasolle ; ) Ne näyttävät tosi hauskoilta puutarhassa.

  Cheri - kiitos : ) Uskomatonta, että sammal on noin kestävää ja sitkeäkasvuista ! Olen aina heivannut vanhat sammalet kompostiin.
  Lumi on niin ihanaa... se tuo niin joulutunnelmaa, ja valaisee pimeyttä.

  Tiina - kiitos ihanista sanoistasi : )
  Tuota sammalen palautusta takaisin maahan täytyy kyllä kokeilla. Laitan sen meidän pihalle, niin on helpompi seurata sen toipumista ; )

  Sussi - tykkään paljon noista kynttilöistä, sillä niiden pinta on niin elävän näköinen. Ja sammal sekä vanha peltilaatikko niiden kanssa on huikaisen kauniit näin päivän valollakin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.