sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Mitä jäi joululta...

Atsaleassa (klik) on vieläkin kukkia, tosin alkavat olla jo hieman ruskehtavia ; ) Olen tässä miettinyt viitsisikö säilyttää tätä vai ei... Sirkan blogissa oli kuva hänen vanhasta runkoatsaleasta, joka kukkii uudelleen.... hmm..

Jouluruusu (klik) tekee uusia lehtiä. Olen leikannut kellastuneet vanhat lehdet pois, mutta yllättävän hyvinä osa lehdistä on säilynyt. Ne on vieläkin tummanvihreitä. Pidän tätä ihan huoneenlämmössä. Tämä yksilö näyttää olevan helppohoitoinen, tai sitten se on vain sitkeä selviytyjä : )
Hyasinttimaljakon hyasintti (klik) on tehnyt toisen kukkavanan. Sitä olen pitänyt viileässä huoneessa, muutenhan se olisi lakastunut jo aikaa sitten.

Vaaleanpunainen Princettia joulutähti (klik) kärsi jo ennen joulua ikkunan vedosta. Se on kuitenkin kasvattanut hentoja uusia versoja, joten en vielä ole raaskinut heittää sitä kompostiin. Takana punainen joulutähti (klik)on vielä upea... vaikken nyt siitä niin pidäkään ; )

 Tämä ihana vanha huonekuuseni (klik) kasvaa uutta koko ajan. Se on kaunis näin ilman koristeitakin : )

Joulusypressi (klik) on edelleen vihreä ja hyvinvoiva. Olenkin kastellut sen melkein joka toinen päivä upottamalla, samalla kun upotuskastelen atsalean.
Amaryllis eli ritarinkukka (klik) on aukaissut toisen kukkavanansa kukat. Joulukukkien säilytysohjeita olikin edellisessä postauksessa klik.


Tästä lähtien kirjoittelen Sarin puutarhat -blogissa. Voit linkittää sen blogilistallesi alla olevalla osoitteella:
http://www.asuntomessut.fi/blog/sarin-puutarhat/feed

Eli osoitteen lopussa pitää olla feed, jotta se päivittää uudet jutut.
Jos blogger ei huoli osoitetta, poista listaltasi aiemmin laittamasi blogini osoite, ja laita sitten tämä feed-päätteinen blogiosoite listalle.

Ilmoitan aina myös Puutarha Studion facebook-sivuilla uudesta blogipäivityksestä.

Oikein ihanaa talven jatkoa, ja tulevaa kevättä !
Terveisin Sari

7 kommenttia:

 1. Elämäni ensimmäisestä Jouluruususta vain juuret jäljellä, jos nekään :(

  VastaaPoista
 2. Anonyymi - no voihan harmi : /
  Olen huomannut, että parhaiten saa säilymään lehdelliset jouluruusut. Toki paljon vaikuttaa huoneen lämpötila ja kastelu.

  VastaaPoista
 3. Kiitos joulublogista:)

  Tapamiisiin siinä toisessa:)

  VastaaPoista
 4. sylvi - valkoisella amarylliksellä on kukkavanat olleet kivan matalat. Pysyy hyvin pystyssä : )

  Sussi - ole hyvä : ) Tässä just odottelen päivän valkeamista, jotta saan kuvattua pelakuut... siihen toiseen blogiin : )

  VastaaPoista
 5. Ihana saviruukku tuolla joulusypressillä! Minulla oli joskus joulutähti vuosia viherkasvina, se oli valtavan kokoinen! Ajattelin nyt yrittää uudestaan samaa tuosta vaaleanpunaisesta! Ja joskus olis mielenkiintoista yrittää saada se kukkimaan, lieneekö mahdotonta koti oloissa? T.Minna p.s kiitos joulukalenterista!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi Minna - ole hyvä : )
  Joulutähden ns. värikkäät kukat ovat värittyneitä ylälehtiä. Varsinaiset kukat ovat tosi pieniä niiden keskellä latvassa.
  Joulutähden saa kukkimaan kotioloissakin pimentämällä sitä, kuten tehdään kasvihuoneilla. Sillä ylimmäisten lehtien värjäytyminen tapahtuu oikeassa päivän pituudessa eli valoa saa olla max 10 tuntia päivässä ja loppu täysin pimeää... Värittymiseen menee n. 3 kuukautta. Vaatii siis sitoutumista asiaan ; )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.