torstai 16. toukokuuta 2013

Toissa joulun amaryllis kukkii nytValkokukallinen soilikki ja amaryllis eli ritarinkukka 

Soilikki ja perhosamaryllis


Perhosamaryllis on kasvattanut sivusipulin aika isoksi. Sen juuret ovat muotoilleet ruukkua eli pitänee etsiä isompi ruukku.... ; )  Perhosamaryllis kukki jouluna 2011, josta juttu täällä.

Soilikki, toinen amaryllis ja vauva-amaryllikset omassa ruukussaan ; )Vaihdoin mullan näille kahdelle tavalliselle amaryllikselle 20.4.2013. Valkokukallinen oli viime talven levossa lehdettömänä viileässä huoneessa.  Se on todennäköisesti joululta 2010. Vielä nupussa oleva amaryllis talvehti kellarissa... ja sen väri paljastuu, kun nuppu aukeaa... ; )

Viime joulun amaryllikset ovat olleet ikkunalla. Kastelen ja lannoitan niitä normaalisti... kunnes elokuussa vähennän kaikkien tavallisten amaryllisten kastelua.... ja ne siirtyvät talvilepoon. Sen sijaan perhosamaryllis ja vauva-amaryllikset hoidetaan normaaleina viherkasveina ympäri vuoden.

Tästä pääset vanhaan amaryllisten hoito-ohjeeseen. On hyvä kuitenkin muistaa, että ne ovat aina yksilöitä ja kukkivat silloin kun se niille sopii ; )

Mukavaa alkavaa kesää !
Terkuin Sari

5 kommenttia:

 1. Varsin ajankohtainen joulupostaus :) Kaunis kukka minä sesonkina tahansa.

  VastaaPoista
 2. Ryllis juhlistaa kesän tuloa:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Cheri ja Sussi !
  Toisen amarylliksen nupusta pilkistää myös valkeat kukan alut... saa nähdä, onko kukka kerrottu vai yksinkertainen : )

  VastaaPoista
 4. Kiitos amaryllisohjeista :)
  Ihmettelin juuri, mitä ikkunalle jääneille amarylliksille tekisin. Heti ohjeet luettuani, annoin lannoitetta. Vielä kun ratkaisisi viileän leposäilytyspaikan.

  VastaaPoista
 5. PipariS - ole hyvä : ) Amaryllikset ovat niin yksilöllisiä kukkijoita, että varmasti osa viihtyy normaalissa huoneenlämmössäkin.
  Viileä paikka saattaa löytyä ikkunalta verhon takaa, mikäli siinä kohti ei ole patteria alapuolella. Kuulemma myös tosi kuuma paikka voi olla hyvä. Eli kaikkea kannattaa kokeilla näiden kanssa ; )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.