sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Sata päivää jouluun

Tänään on sata päivää jouluaattoon.... jouluvalmistelut voi siis alkaa ; ) 
Nyt on kiire istuttaa jouluhyasintin sipulit ruukkuihin tai laittaa ne hyasinttimaljakkoon... muulla ei sitten olekaan mikään hoppu.

Täksi jouluksi kasvatan taas omat joulukielot. Kielon juurakot kaivetaan maasta, ennen kuin maa jäätyy. Katsoin jo valmiiksi sopivan kohdan meidän pihan kielopaikalta : ) 
Juurien kaivamiseen pitää olla maanomistajan lupa, ei kuulu siis jokamiehen oikeuksiin.

Jouluruusuissa on pienet vaaleat nupun alut. Tämä on joltain joululta säästynyt jouluruusu, joka nyt kasvaa pihalla.

Osa jouluruusuista on tehnyt siementaimia ympärilleen. Ne saavat vielä kasvaa ja vahvistua, ennen kuin siirrän ne väljempään tilaan. Taimia on tosi paljon... varmaan sata.

Hauskaa joulun odotusta !
Terkuin Sari


10 kommenttia:

 1. Niin joulupuuhat alkakoon :)
  Miten muuten jatkaisin koko kesän ulkona ruukuissa kasvaneiden jouluruusujen kanssa. Otanko sisälle viileään? Ne eivät kukkineet kesällä, mutta kasvoivat kauniina vihreinä kasveina puolivarjossa. Nyt olisi kiva koittaa saada ne kukkaan jouluksi. Oletko koskaan kokeillut tätä ja miten jatkaisin nyt siis hoitoa?
  Marianne

  VastaaPoista
 2. Ihanan paljon jouluruusun siementaimia!
  Huh, olen varman perannut omani. Täytyykin olla nyt vähän tarkempi. Huomasin tänään, että jouruusun nuppu oli jo pitkällä. Sas nähdä kukkiiko jo syys- tai lokakuussa.
  Noita kieloja olen hyötänyt jonkun kerran jouluksi. Ovat ihan joulun ykköskukkia. Täytyykin mennä taas kaivelemaan kasvustoja ja istuttamaan ruukkuihin.

  VastaaPoista
 3. Marianne - jouluruusu tekee nuput näin syksyllä... ja jos talvi tulee aikaisin, nuput aukeavat vasta keväällä lumen sulamisen jälkeen.
  Jouluruusu viihtyy viileässä ja valoisassa paikassa, eli ehkä kannattaa vielä pitää jouluruusu ulkona. Pakkasten tultua sen voi siirtää viileään ja valoisaan tilaan. En ole kokeillut kukittaa sitä jouluksi, sillä pihalla olevat ovat niin upeita keväällä kukkiessaan ettei niistä nyt raaski ottaa yhtään ; )

  Irene - nuo jouluruusun siementaimet ovat kohdissa, joita ei kitketä juuri ollenkaan. Eli ovat korkeaksi kasvavan jouluruusun lehtien alla ja ympärillä.
  Olisipas ihanaa, jos jouluruusut kukkisivat jo syksyllä... nyt on ollut lämmin syksy, joten pidetään peukkuja : )

  VastaaPoista
 4. Oo, ihanaa kun tämä lempiblogini elpyy! Rakastan näitä joulujuttujasi :) Kielon hyötäminen kuulostaa hienolta, jaksaisiko sitä itsekin...mahtavan paljon siementaimia jouluruusussa, voit laittaa vaikka taimibisneksen pystyyn siellä :)

  VastaaPoista
 5. Nyt on ollut niin kesäistä säätä, että tuntuu oudolta, että jouluun on lopppujen lopuksi niin lyhyt aika.

  VastaaPoista
 6. Sametti Hortensia - oih, kiitos ihanista sanoistasi : )
  Tosiaan noita jouluruusun taimia on ihan tuhottomasti, ja taitaa tulla taas lisää ensi kesänä. Pieni jouluruusutaimisto kuulostaa kivalta... harmi vaan kun ne on tosi hidaskasvuisia ; )

  Sussi - sanos muuta! Jännä nähdä, millainen syksy tulee. Toivottavasti talvi ja pakkaset eivät tule yhtäkkiä, että ehtii hakea sammalta... ja kaivaa nuo kielojen juurakot maasta : )

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, kun voi taas alkaa odottaa joulua!

  VastaaPoista
 8. Maarit - niin minustakin : )
  Tässä jo vähän katselin adventtikynttilöitäkin... jospa taas tänä vuonna tekisi kukkivia kynttiläasetelmia.

  VastaaPoista
 9. Ihanaa että joku muukin on jouluhössö enkä vain minä. Kielonjuurakot on kerätty, käpyjä iso korillinen sekä sammaleet. Jouluverhoja varten ostettu valkoinen kangas ym.pientä. Kaikkea hyvää odotukseen teille kaikille.

  VastaaPoista
 10. mummeli puuhamaasta - minulla on vielä kielonjuuret maassa, odottamassa kylmempiä kelejä. Tosin taidan kaivaa ne jo tällä viikolla, saas nähdä ; )
  Oikein hauskaa joulun odotusta sinullekin !

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.