torstai 7. marraskuuta 2013

Joulukielot on nyt istutettu

Kaivoin eilen pihalta kielon juurakoita ja istutin ne ruukkuihin kellariin. Ruukut olisi voinut jättää myös ulos, mutta kun meillä on kellari käytössä, niin vei ruukut sinne.

Kuulemma pyöreät silmut tekevät kukkavanan ja pitkulaiset vain lehdet. Ylimmässä kuvassa taitaa oikeanpuoleinen silmu olla pitkulainen. Silmujen ero oli aika pieni, ainakin näillä meidän pihan kieloilla. Pyöreät silmut olivat muuten kuihtuneiden lehtivarsien sisällä piilossa.

Kielon juurakot saavat olla kellarissa joulukuun alkupuolelle asti. Sitten ruukut haetaan sisälle.... Ohjeet joulukielojen kasvatukseen löytyy vanhasta postauksesta Kieloja jouluksi, klik

Tässä kuva toukokuulta pihamme kielopaikasta. Kielot leviävät vuosi vuodelta yhä isommaksi alueeksi, joten nyt niistä raaskii jo ottaa joulukieloja : )

Kielon juurakoiden kaivaminen metsästä vaatii maanomistajan luvan eli ei kuulu Jokamiehen oikeuksiin.


Aurinkoisin terveisin,
Sari

6 kommenttia:

 1. Tuo silmujen ero on kiintoisa juttu. Nyt osaakin ennakkoon kurkistella, onko kukkaa tiedossa vai ei

  VastaaPoista
 2. Sussi - ruukkuun ei mahdu yleensä kuin pari juurakkoa. Sitä toivoisi, että niihin tulisi kukkia... joten silmujen tutkiminen kannattaa ; )

  VastaaPoista
 3. Meidän pihapiirissämme kasvaa valtavasti kieloja, pitäisiköhän lähteä kaivelemaan. Hyvä vinkki tuo pyörä silmu, eihän sitä pelkkiä lehtiä haluaisi kasvattaa.

  VastaaPoista
 4. Cheri - kokeile ihmeessä. Niitä on niin helppo hyötää kukkaan, ja ovat tosi edullisia ; )

  VastaaPoista
 5. oih, jollakin on kellari. Oo onnellinen.
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 6. Helena ja Blackie The Cat - olen tosi onnellinen meidän kellarista! Pääsee kivasti kokeilemaan erilaisia juttuja, ja arkojakin kasveja.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.