perjantai 2. toukokuuta 2014

Vanhat jouluhyasintit kukkivat


Nyt pihalla kukkivat vanhat hyasintit aiemmilta jouluilta. Tänä keväänä kukkatertut ovat aika pieniä ja selvästikin niitä on vähemmän kuin edellisenä keväänä. Olen huomannut, että hyasinttien kukkimisinto vaihtelee joka vuosi. Kuvissa sininen kukka on idänsinililjaa eli skillaa.
Tämä punainen hyasintti on todennäköisesti `Jan Bos`. Pidän sen väristä jouluna ja näin keväälläkin ; )

 Hennosti vaaleanpunertava hyasintti lienee joululta 2000. Silloin yksi valkoisista hyasinteistä punersi kevyesti.Suloista toukokuun alkua kera hyasinttien tuoksun !

Terkuin Sari

Ps. ylihuomenna aion istuttaa pihalle joululta säästämäni hyasinttien sipulit 


5 kommenttia:

 1. Hyasintit on sitten kauniita keväälläkin, niitä pitäisi alkaa istuttamaan penkkiin enemmänkin :)

  VastaaPoista
 2. Ihania! Hyasintti on todella kaunis keväälläkin.

  VastaaPoista
 3. Mari - istutin syksyllä kolme hyasintin sipulia, siis ihan ulos tarkoitettuja, ja nyt ne kukkivat muhkein kukkatertuin. Niitä on tosiaan saatava lisää : )

  Sussi - hyasintti on kaunis aina ! Aion taas laittaa niitä ruukkuun kasvamaan ensi kevääksi, ja pihalle... niin ja tietty myös jouluksikin. Saas nähdä onko syksyllä taas uusia erikoisvärejä myynnissä.

  VastaaPoista
 4. Minulla syksyllä istutetut hyasintit ovat nupulla ja eilen istutin viime joulusta säilyttämäni sinisen hyasintin. Saa nähdä miten käy, sipuli oli pinnalta melko kuivuneen oloinen, mutta sisus tuntui kiinteältä ja kyljessä oli pikkiriikkinen sivusipuli.

  VastaaPoista
 5. Marietta - aina kannattaa istuttaa joululta jääneet sipulit maahan, vaikka ne näyttäisivät huonoilta. Sipuli saattaa hyvinkin vahvistua ja kukkia parin vuoden päästä : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.