torstai 30. lokakuuta 2014

Joulukielon juurakoiden istutusTänään oli hyvä sää kaivaa joulukielojen juurakot ja istuttaa ne samantien ruukkuun. Tosi kätevää, kun omalla pihalla on joulukielopaikka, josta näitä juurakoita on helppo ottaa !

Kielojen juuria ei saa kaivaa metsästä ilman maanomistajan lupaa, ei edes kaunpungin metsästä. Kukkia saa poimia, mutta juuria ei saa ottaa... Jokamiehenoikeudet, klik.

Lakastuneiden kukkavarsien ja lehtien tyvellä on silmu. Se on hieman kuihtuneen lehden alla piilossa. Otin silmut näkyviin, jotta paremmin erottaa, onko se kukkiva silmu vai lehtisilmu. Kukkia on odotettavissa pulleista silmuista, kapeasta ja pitkästä silmusta tulee vain lehdet.

Tämä meidän kielopaikka on näköjään tosi hyvä, sillä kaikki silmut olivat pullukoita. Kun olen joskus kaivanut mökiltä kielon juuria, niissä on ollut tosi monta lehtisilmua.

Joulukielojen kasvatusohjeet:

Joulukielojen tarkemmat kasvatusohjeet löydät Kieloja jouluksi, klik
Kielon juurakoita tuli monta ruukkuun. Ruukut vein kellariin ja otan ne sieltä sisälle komeroon marraskuun lopulla.

Tuoksuvia joulukieloja viime joululta, tai oikeastaan vuoden vaihteesta ; )

Ihanaa joulun odotusta !

Terkuin Sari

Ps. Tänä jouluna täällä on perinteinen Kukkiva Joulukalenteri. 
Päätös on tehty, valmistelut voivat siis alkaa ; )

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta. Joulukielot ovat niin ihania, mutta usein unohdan kaivaa juurakoita esille. Meilläkin kasvaa pihapiirissä runsaasti kieloja, mutta ne ovat ihan pöpelikössä. Taidan kuitenkin käydä katsomassa näkyisikö pulleita silmuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä... arvelinkin, että pieni muistutus voisi olla paikallaan ; )
   Käy ihmeessä etsimässä pulleasilmuisia kielonjuuria. Tosin kovin varjoisassa paikassa kielot ei kuki kunnolla.
   Katsoin tuosta meidän kielopaikasta jo kesällä kohdan, jossa oli paljon kukkia. Nyt kaivoin juuret tarkaleen siitä kohdasta... oli vain aika kivistä maata ; )

   Poista
 2. Ihana päästä mukaan joulukalenterisi seuraan. Täytyykin jostakin etsiä noita kieloja omaan pihaan, en vain tiedä puutarhanhoidosta paljoakaan, siksi mukana mielenkiinnolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan !
   Kielot leviävät pihalla yllättävän hyvin, joidenkin mielestä vähän liiankin hyvin. Eli ne kannattaa istuttaa paikkaan, jossa ne saavat rauhassa kasvaa isoksi alueeksi.... tai sitten liiat juurakot kerätään syksyllä joulukieloiksi ; )

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.