sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Hyvää ensimmäistä adventtia !Tänä jouluna valitsinkin lilat kynttilät vaihtelun vuoksi. Lasinen lautanen on vanha, samoin kuin nuo numerot. Takana näkyy nupullisia amarylliksiä ja hyasintti hyasinttimaljakossa.... ei mene kauaa niin ne jo kukkivat : )


Hyasinttimaljakko oli pakko ottaa pari päivää sitten kylmästä esille, sillä sen kellertävästä alusta pilkotti jo nuppuja. Nyt kellartävyys alkaa olla kivan vihreää.

Oikein hyvää ja leppoisaa 1. adventtisunnuntaita !


Jouluterkuin Sari

22 kommenttia:

 1. Hyvää Adventtia ! mutta mikäs kukka tuossavasemmalla ensimäisen kynttilän takana? onko muorinpenni? mulla oli kolmisen viikka hengissä sitten tiputti kaikki lehdet olisikohan pitänyt oston jälkeen multa vaihtaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vasemmalla on kirjavalehtinen vesifiikus, tai viralliselta nimeltään kääpiököynnösviikuna.
   Kuulostaa vähän siltä, että pennimuorisi olisi saanut kylmää jossain vaiheessa. Etenkin jos multa on kovin märkää ja vaikka ikkunasta hohkaa kylmä, muorinkukat voivat paleltua. Pennimuoria kannattaa kastella kohtuudella, sillä se ei pidä liian märästä mullasta. Se on kyllä tosi kaunis kasvi : )

   Poista
  2. kiitos vastauksesta se oli sitten kylmä joka minun kukan tappoi

   Poista
  3. Todennäköisesti. Ja joulutähden kanssa voi käydä myös samalla tavalla... tuli tässä vaan mieleen nämä joulukukat ; )

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, vihreää väriä näyttää olevan nyt kukissa enemmänkin. Ensi viikolla varmaan nuo nuput jo aukeavat... saas nähdä : )

   Poista
 3. Ihana värsiyhdistelmä tuo hyasintin violettiiin menevä sipuli ja keväänvihreä nuppu ja lehdet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummakukallisissa hyasinteissä on violetti sipuli, valkokukallisissa vaaleanruskea. Minustakin violetin ja keväänvihreän värit sopivat tosi kivasti yhteen.... se on kuin lupaus keväästä ; )

   Poista
 4. Hyasinttimaljakko on kaunis kuvana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin kynttilää syttäessäni, että hyasinttimaljakon hyasintti sopii väriltään tosi hyvin näihin adventtikynttilöihin. Kiva lisä tämän päivän postauksessa : )

   Poista
 5. Kaunis asetelma! hyvää 1. adventtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari : ) Vähän kyllä hämmennyin, kun tajusin kuvatessa, että minulla on nyt täällä viisi nupullista amaryllistä... ja joulukuu vasta alkamassa. Taitaa tulla kukkarunsas joulu, tosi mahtavaa !

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Asetelmasta tuli sattumalta noinkin vihreä... saas nähdä millainen se on ensi sunnuntaina.

   Poista
 7. Tyylikkään väriset kynttilät valitsit.
  Mukavaa Adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene : ) Kynttilöitä mietin tosi pitkään, ja katselin usein kauppojen valikoimia. Minusta nuo ovat jouluun sopivan juhlalliset, vaikka ovatkin noin tummat.

   Poista
 8. Todella kaunis asetelma! Hyvää joulukuun alkua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi : ) Liloihin kynttilöihin sopii tuo vihreä sammal aika kivasti, etenkin kun on vielä noita nupullisia joulukukkia.

   Poista
 9. Heipä hei sinne! Minä tässä juuri siirsin hyasintit kaupan pienen pienestä ruukusta hieman suurempaan. Odotellaan nyt että vieläkö suostuvat kasvamaan. Kunhan se on kukkinut niin voinko saada näistä samoista kukkia ensivuodelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa sipulin uudelleen kukittaminen voi onnistua. Tällöin on tärkeää, että hyasinttia lannoittaa, kun sillä on vielä vihreät lehdet. Näin sipuli pysyy isona. Lehdet lakastuvat viimeistään kesällä, ja sipulit istutetaan uuteen multaan syksyllä ja kastellaan, kuten tehdään ostosipuleillekin. Sitten jäädään odottamaan uutta kasvua.
   Jouluna kukkivat hyasintin sipulit on lämpökäsiteltyjä ja siksi kukkivat normaalia kevätkukintaa aikaisemmin. Eli hyasinttisi kukkisi todennäköisesti vasta keväällä.
   Jos kokeilet uudelleen kukittamista, niin kerro ihmeessä miten kävi. Olisi kiva kuulla : )

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos Päivi... vaikken nyt ihan ymmärtänyt ; )

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.