torstai 13. marraskuuta 2014

Joulukukkien laatueroja

Kaikki kukathan ovat kauniita : ) Toiset ovat pienikokoisia. Toiset taas suurempia eli paremmin tai pidempään kasvaneita. Siitä tulee erilaiset kukkien laatu- ja kokoluokitukset. 

Kuvassa vasemmalla pienestä sipulista kasvatettu valkoinen hyasintti. Se on tuotu ulkomailla. Niitä näkee myynnissä paljon syksyllä.
Oikealla isommasta sipulista kasvatettu hyasintti, jonka ostin meidän torilta. Se on kuulemma heidän omaa tuotantoa. No mitä merkitystä sipulin koolla sitten on....

... pienestä sipulista kasvaa pieni kukkaterttu ja isosta iso kukkaterttu. Yleensä tämä näkyy myös hinnassa. Pieni sipuli on paljon halvempi viljelijälle, ja sitä kautta halvempi kuluttajalle. 

Onneksi on valinnan varaa, joku kun haluaa vain halpaa ja joku toinen taas komeat kukat : )

Hyvää joulun odotusta !

Terkuin Sari

Ps. Ritarinkukan eli amarylliksen sipulissa on ihan sama juttu. Isosta sipulista kasvaa usein kolme kukkavanaa... kuten ylimmässä kuvassa näkyy. Oli ihan pakko ostaa se ; ) Kerrottukukallista amaryllistä kun ei ole aina myynnissä.

14 kommenttia:

 1. Kiitos, tämä on hyvä tietää kukkaostoksilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä : ) Muuten joulutähdilläkin on kokoluokitus... ja se näkyy kyllä myös hinnassa.

   Poista
 2. Olen parina jouluna huomannut myös tuon.
  Ostan ensimmäiset ihan marketista ja myöhemmin naapurustossamme olevalta puutarhalta.
  Jälkimmäiset ovat kauniita, suuria ja kestävämpiä.☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin, että suomalaiset viljelijät hankkivat juuri niitä isoja sipuleita. Eli kotimaista kannattaa suosia, jos pitää upeista ja runsaasti kukkivista joulukukista :)

   Poista
 3. Ai että, jokohan täältäkinpäin löytyisi hyasintteja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvin löytyäkin.... meilläpäin kun niitä on kuulemma ollut myynnissä jo pitkään. Itse vain ehdin vasta nyt kukkaostoksille ; )

   Poista
 4. Kiitos samoin. Vähitellen sitä joulun tunnelmaan tulee siirryttyä. Pari viikkoakohan siihen on, että adventtiaika alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka adventti on jo tosi lähellä... ja minulla on adventtikynttilät vielä ostamatta. Täytyykin muistaa ensi viikolla käydä ostoksilla : )

   Poista
 5. Kiitos hyödyllisistä tiedoista!! Tänään ostimme ihan ex tempore amarylliksen ja täytyypä tutkia sitä nyt tarkemmin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä... ajattelin kirjoitella aiheesta, kun sopivasti löysin niin erikokoiset sipulit. Ja myös aika usein kuulee ihmisten ihmettelevän hyasintin kukkatertun pienuutta. Toki siihen on muitakin syitä, mutta tuo sipulin koko on se yleisin.

   Poista
 6. Ostin perjantaina 2 pientä kun halusin näihin vähän enemmän tutustua. Teen istutuksistani postaukset varmaan huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasinteistä tulee varmasti tosi kauniita istutuksia... ja niin ihanan tuoksuvia :)

   Poista
 7. Asia on juuri niin kuin sanot. Sipulin koosta voi pitkälti arvioida tulevan kukan koon ja tämä pätee sipuliin, kuin sipuliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se auttaa kivasti ostopäätöksessa. Sipulin kokoa on tosin kyllä vaikea arvioida, jos ei ole vierellä muita kokoja.... paitsi jos on kokemusta ja harjaantunut silmä ; )

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.