keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Talvikaktus kukkii

Isoja nuppuja ja pienen pieniä nuppuja

Nuput aukeavat kohta

Auennut kukka, josta pilkistää pinkki emi.

Tällä talvikaktuksella on kivan vaalean kellertävät kukat. Se on tosi huonossa paikassa työhuoneessa, eikä saa kunnolla valoa... ihmeellisesti se kuitenkin jaksaa kukkia.
Nyt on ollut niin pimeitä päiviä, ettei meinaa saada otettua kunnollista kuvaa. Toivottavasti kohta aurinko tulee jo näkyviin : )

Näiden talvikaktusten hoito-ohjeet ja uudelleen kukitus -ohjeet löytyvät vanhasta postauksesta Miten joulukaktuksen saa kukkimaan, klik. 

Hauskaa loppuviikkoa !

Terkuin Sari

8 kommenttia:

 1. Ihanan väriset kukat :) näin tuollaisen samallaisen toissapäivänä, kun kävin Plantagenissä, mutta en raaskinut ostaa, jos en saisi pidettyä sitä hengissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä joulu- ja talvikaktukset ovat todella helppohoitoisia. Ja kukkivat joka vuosi huonollakin hoidolla, kuten tämä minun talvikaktukseni ; )
   Kun ostaa sellaisen, kannattaa katsoa tarkkaan, että nuput ovat hyvässä kunnossa. Jos kasvi on ollut pikään myymälän pimeydessä tai päässyt kuivumaan liikaa, nuput kuivuvat pilalle.

   Poista
 2. Nämä on niin ihania, kun piristävät kukinnallaan vuoden synkimpään aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpäs sen sanoit... kukkivat ihanasti juuri pimeimpää aikaan !
   Ja näissä on tosi kivasti eri värejäkin. Katselin tänään kahdessakin kaupassa, löytyisikö jotain vähän jännempää sävyä. Täytyy taas huomenna tutkia muutama muu myymälä... ihan kuin kukkia ei jo olisi kotona tarpeeksi ; )

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Eikös olekin : ) Nuo kukat ovat jännän värisiä, hieman oranssinkeltaisia. Kuvissa sävy ei näy ihan oikein, ainakaan minun tietokoneella. Ne ovat vähän tummemman sävyiset.

   Poista
 4. Minäkin huomasin tänään, että meillä kukkii samanlainen, mutta punainen, olohuoneessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania nämä joulukaktukset! Punainen onkin tosi jouluinen : )

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.