torstai 11. joulukuuta 2014

11.luukku - Ajoissa liikkeellä

Jouluna on niin paljon kaikenlaista muistettavaa ja hoidettavaa... että kukkatilaukset ja kukkalähetykset jäävät helposti viime tippaan. Näin ajoissa kun hoitaa ne, ei myymälässä ole edes ruuhkaa : )Yllä olevat joulukukka-asetelmat on tehnyt Kukkasidonnan Suomen mestari Hanna Vehkalampi ja Vuoden floristi Saija Sitolahti.

Toinen asia, mikä kannattaa myös muistaa ajoissa... on kauralyhteiden osto. Nimittäin muhkeat ja runsasjyväiset lyhteet loppuvat aina ennen joulua.

Eli kannttaa olla ajoissa liikkellä ; )


Rauhallista joulun valmistelua !

Terkuin Sari

8 kommenttia:

 1. Ihanat joulukukat täällä! Näitä vähän kaipasikin Suomen vuosilta...tuttua puuhaa!
  Kiva, että esittelet myös floristien taidonnäytteitä! Lämmittää vanhan floristin mieltä! :)
  Nauti joulun hiipivästä tunnelmasta ja aurinkoa täältä oliivipuun katveesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kerrankin tilaisuuden päästä kuvaamaan huippufloristien joulukukka-asetelmia. Ne olivat kyllä näyttäviä.
   Oih, aurinkoa täällä juuri kaivattaisiin... onneksi lauantaiksi on sellaista luvattu ; )
   Oikein ihanaa joulun aikaa !

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin... kyllä ammattilaiset osaavat : )

   Poista
 3. Oho, olin aika yllättynyt kun luin tekstin. No, makuja on monia :)

  Olen itse aika paljon luonnollisemman näköisen tyylin kannattaja. Suomessa tällaista esteettistä silmää miellyttäviä asetelmia harvoin näkee. Valitettavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanoit, makuja on monia ; ) Onneksi kukkakaupoilla ja floristeilla on erilaisia tyylimieltymyksiä... ja kun itselle sopivan löytää, sitä kauppaa kannattaa suosia. Toinen juttu on sitten, jos asuu pienellä paikkakunnalla, ja valinnanvaraa ei oikein ole ; )

   Poista
 4. No ihan isossa kaupungissa asun. Ja aina välillä kun erilaisissa kukkakaupaoissa pyytää luonnollisesti sidottua kimppua saa myyjältä sellaisen tuijotuksen ja ei mitenkään innostuneen kuuloisen vastauksen.

  Kävisin useammin kukkakaupassa, jos sieltä saisi minun mielestäni kauniita kimppuja ja tiedän, että en ole ainoa... Harmillista, kun täällä ei niitä vaihtoehtoja oikein ole tarjolla. Mutta aina voi ostaa neilikoita ja sellaisia ja asetella itse vapaasti maljakkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kurjaa, jos ei löydä mieleistään kukkakauppojen sidonnoista. Toisaalta luulisi, että ammattilaiset osaavat sitoa erityylisiä kimppuja... myös sellaisia, joista ei niin itse välitä, mutta mikä miellyttää asiakasta.
   Minusta on kiva juuri itse tehdä kukka-asetelmia maljakkoon, vaikkei ne niin taitavasti ja hienosti ole sidottu... siinä saa kokeilla ja käyttää omaa luovuutta : )

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.