tiistai 16. joulukuuta 2014

16. luukku - Nupullisen amarylliksen koristelu lahjaksi

Amaryllis on kiva antaa näin joulun aikaan, koska se käy useimmille allergikoille ja astmaatikoille. Helpointa se on pakata ja kuljettaa nupullisena. Mutta... pelkkä nupullinen amaryllis on aika vaatimattoman näköinen. Joten se kanttaa koristella... joko itse persoonallisesti tai ostaa valmiiksi koristeltuna.


Sembramännyn oksassa on tosi pitkät neulaset. Otin sen ihan meidän omalta pihalta ; ) Sammalen, varpujen, havunoksien yms keräämiseen tarvitaan aina maanomistajan lupa... jos sitä nyt joku ei vielä tiedä.

Nämä amaryllikset on tarkoitus antaa luontoihmisille, joten koristeetkin on sen mukaan valittu.


Kävyt ja lieko on kiinnitetty multaan rautalangan pätkillä. 

Rusetti on sidottu rautalangalla ja siten  myös kiinnitetty multaan. 

Aurinkoisin terveisin,
Sari

PS. Joulukielot ovat nyt ottaneet kasvuspurtin. Pisimmät alut ovat jo yli 3 cm. Taitaa sittenkin kukinta osua jouluun : )

6 kommenttia:

 1. Nätti! Ihania nämä sinun ideat, tykkään kovasti :) kauniita luonnonmateriaaleja, itekki tykkään käyttää niitä, kauniimpia ovat kuin keinotekoiset glitterit, liimat ja Kiinasta tuodut muovihärpäkkeet :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva kuulla, että pidät näistä jutuistani.
   Itsekin vähän vierastan muovihärpäkkeitä yms. koska joulun jälkeen, niistä tulee roinaa kotiin... ja turhaa jätettä. Sellaiset koristeeet on kivoja, joita voi käyttää uudelleen... tai jotka voi kompostoida mullaksi : )

   Poista
 2. Kaunis! Minustakin luonnonmukaiset koristeet ovat ne parhaimmat. Maailma ei kaipaa enää yhtään turhaa muovikrääsää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonmukaiset koristeet on yleensä myös eettisiä ja turvallisia. Aasian suunnallahan saatetaan käyttää lapsityövoimaa ja sellaisia myrkyllisiä aineita, jotka länsimaissa on kielletty aikaa sitten. Moni vaan ei tule edes ajatelleeksi muovitilpehöörien alkuperää... eikä myöskään sitä, mihin tilpehöörit joulun jälkeen päätyvät ; )
   Onneksi on edes muutama ekologisuutta ajatteleva ihminen suuressa kuluttajamassassa : )

   Poista
 3. MInulla on nupulla oleva amaryllis, joka ei meinaa pysyä pystyssä millään. Voisiko sen laittaa sipulineen sylinterimaljakkoon? Puhdistaisin sipulin turpeesta ja laittaisin sen pitkään maljakkoon ilman vettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon näkee niitä amarylliksiä, joilta multa ja jopa juuret on poistettu. Jaksavatko ne avata kaikki nuppunsa, sitä ei tiedä. Minulla on vähän sellainen tuntuma, että tavalliset punaiset amaryllikset kestävät paremmin huonoja oloja, kuin esim. kerrotut..
   Toisaalta kokeilemallahan sen tietää. Kerro ihmeessä miten kävi, jos puhdistat sipulin mullasta. Olisi kiva kuulla : )

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.