torstai 18. joulukuuta 2014

18. luukku - Sininen hyasintti hyasintttimaljakossa

Nyt tämä itse kasvatettu hyasintti kukkii. Oikeastaan se olisi kukkinut jo aikaa sitten, mutta olen pitänyt sitä paljon ulkona, meillä kun on ollut niin lämmintä. Tällä hyasintillä on kaksi kukkavanaa... kukkaterttu näyttääkin paljon muhkeammalta : )

Lisää postauksessa Onnistuuko hyasintin kasvatus sipulista?


Aivan hurmaavan ihana tuoksu !

Hienot juuret

Tällä on edelleen sama vesi, tosin nytkin taas pitäisi vettä vähän lisätä maljakkoon.


Hyasintin tuoksuisin terveisin,
Sari


PS. Huomenna on muuten erityisen hyvä pinttyneen lian puhdistuspäivä, kuun vaiheiden mukaan.


8 kommenttia:

 1. Sininen hyasintti on mun lemppari joulukukka. :) Toki valkoinenkin on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin hyasinteistä sininen on lempparini, tänä vuonna : )
   Lilat ja tummat punaisen sävyt on myös kauniita, valkoisen ohella. Kiva, kun hyasinteissä on nykyään joulunakin paljon värivaihtoehtoja.

   Poista
 2. kaunis! Lilaa hyasinttia oli viime vuonna paljon kaupoissa, nyt en ole nähnyt. Joskus on pääsiäisen aikaan myyty myös keltaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin meidän isommassa ruokakaupassa purppuran värisiä hyasinttejä. Ne oli tosi hienoja. Olisin ostanutkin, mutta olivat jo täydessä kukassa. Ne oli muuten kotimaisiakin. Mutta muuten aika vähän on tosiaan näkynyt tänä jouluna noita erikoisvärejä.

   Poista
 3. Ihana kaksivanainen! Nyt on kyllä ollut kivan lämmintä, minullakin hyasintit ulkona. Sunnuntaille luvattu pakkasta, hui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tulppaanejakin on myös voinut pitää päivät ulkona, kun ollaan töissä. Se hyvä puoli näissä lämpimissä keleissä on, että kukat saa pysymään kauniina pidempään, siis kun pitää niitä välillä ulkona.
   Huomasitko joulun sään... ennustetaan jopa -10 astetta. Hurjaa... tosin ihan normaalia joulukuulle, sitä vaan on nyt tottunut näin lauhaan säähän ; )

   Poista
 4. Hyasintti kyllä kuuluu jouluun, meillä tänä vuonna valkoisia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset hyasintit onkin juhlavia... ja kauniita nekin :)
   Kevääksi olen laittanut kellariin taas hyasinttejä tulemaan. Itse asiassa viimeiset sipulit pitääkin muistaa istuttaa heti kun kuu vaihtuu... siis aatonaattona. Hyasintti on kyllä ihana kasvi !

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.