perjantai 19. joulukuuta 2014

19. luukku - Jouluisen punaiset tulppaanit


Punaiset tulppaanit kuuluvat jouluun, vaikka muuten en niin välitäkään punaisista joulukukista. Tulppaanit ovat helppoja leikkokukkia ja eivätkä ole arkoja kylmälle. Niistä saa tehtyä kotikonsteinkin näyttäviä kimppuja joulupöytään tai tarjoilupöydälle. Ja kannattaa ehdottomasti suosia kotimaisia tulppaaneja... ne ovat läheltä tulleita eli tuoreita, ja samalla työllistää kasvihuonetyöntekijöitä : )

Betoniruukun sisällä on maljakko.Kimpussa on kolmea punaisen erisävyistä tulppaania. Näin kimpusta saadaan elävämmän ja mielenkiintoisemman näköinen, pienellä konstilla ; )


Sain tulppaanit Huiskulasta blogijuttujen tekoon. Ne on viljelty Turussa, Huiskulan puutarhalla, joka on iso kasvihuonepuutarha. Heidän kukkiaan on myynnissä ympäri Suomea kukkakaupoissa, marketeissa, puutarhamyymälöissä... Suuri kiitos taas Huiskulalle avusta !
Asettelin tulppaanit spiraalimaisesti ja sidoin kimpun kumilenksulla, sillä maljakko oli niin leveäsuinen. Sekaan laitoin muutaman pistaasin oksan, joita voi ostaa kukkakaupoista.


Lerpat tulppaanit... hyviä


Nämä tulppaanit olivat niin tuoreita, että ne olivat vielä lerpallaan. Kasvihuoneviljelmältä tulppaanit kuljetetaan kukkatukkuun kuiviltaan, ilman vettä. Ja kukkatukuissa ne myydään kukkakauppiaille samantien, kuiviltaan. Vasta kukkakauppias laittaa ne hetkeksi juomaan, ennen myymälään esille laittoa.

Joskus marketeissakin näkee näitä "lerppoja" tulppaaneja... ne ovat siis tosi tuoreita. 
Kotona leikataan varren alaosasta pala pois ja kimput laitetaan viileään veteen muovikääreineen. Muovikäärettä ei siis poisteta, ennen kuin tulppaanien varret ovat napakat. Sitten tulppaanit voikin jo asetella majakkoon : )


Oikein ihanaa viikonloppua!

Terveisin Sari

PS. Bloggeri vähän temppuilee... tekstin ulkoasu on ihan outo.  Toisaalta... se on aika pikku juttu ; )


8 kommenttia:

 1. Onpa ihania tulppaaneja :) huomasin tänään, että mun Amaryllis kasvattaa vielä kolmannen kukkavanan :D on ihailtavaa vielä joulunkin jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, sinulla onkin runsaskukkainen amaryllis.
   Se on kiva kun kukkavarret kehittyvät vähän eri aikaan, niin kukinta kestää pidempään. Minulla se pieni valkoinen kerrottu amaryllis teki myös kolme kukkavanaa, mutta ne kukkivat samaan aikaan. Se oli kyllä aika kukkapläjäys... vielä osa kukista on auki : )

   Poista
 2. Ei me mitään ulkoasua huomata kun tämä kalenteri on vaan ihana!! Kiitos Sinulle! Hienot tulpsut ja pistaasin oksa on tosi suloinen. Itse pitkään aprikoin punaisen ja valkoisen välillä ja päädyin valkoiseen, nyt kaduttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana, kiitos palautteesta... : )
   Valkoisetkin tulppaanit on tosi kauniita ! Niitä minullakin on usein ollut joulun aikaan mustikanvarpujen ja pistaasin tai eukalyptuksen oksien kanssa. Ja voithan ostaa vielä lähempänä aatttoa uusia tulppaaneja, punaisina ; )

   Poista
 3. Ihanat punaiset tulppaanit ja Amaryllys♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää sitä nyt vähän joulunpunaistakin olla... muuten joulukukkani ovat aika valkovoittoisia. Mitä nyt hyasintit ovat sinisiä tänä vuonna ; )
   Ekaa kertaa minulla oli erisävyisiä punaisia kimpussa. Se näyttää tosi ihanalta.

   Poista
 4. Upea tulppaanikimppu ja betoniruukku on kiva idea isommalle kimpulle.

  Nuo eri punaiset on mahtava yhdistelmä. Mullekaan punaiset tulppaanit ei ole niitä ykkösiä, mutta juuri noista papukaijatyyppisistä pidän punaisena, kun niissä on sävyjä. Mielettömän kauniita ja pitää sitä välillä olla vähän väriä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin vähän itsekin, miten hyvältä nuo eripunaiset näyttävät yhdessä. Yksi niistä on hieman sinipunainen ja toinen lämpimän punainen... silti ne sopivat tosi hyvin yhteen. Ehkäpä juuri tuo papukaijatyyppinen tulppaani tekee koko kimpusta kauniin kokonaisuuden kirjavine terälehtineen.
   Ja kohta kauppoihin tulee keltaiset ja vaaleanpunaiset tulppaanit... ja niiden myötä aavistus keväästä :)
   Tulppaanit on kyllä ihania kukkia !

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.