lauantai 20. joulukuuta 2014

20. luukku - Myrkyttömät joulukukat


Jos kotona on lemmikkejä, jotka maistelevat kasvien lehtiä, kannattaa joulukukiksi valita myrkyttömiä kukkia. Onneksi niitäkin löytyy useampi. Kuvassa talvikaktus... siis marraskuunkaktus tai kenties joulukaktus. Kuva on Talvipuutarhasta.


Joulu- ja marraskuunkaktukset eli talvikaktukset (Schlumbergera)


Niiden kukka on aika veikeä. Tällä kaktuksella ei onneksi ole edes piikkejä ja se on helppo saada kukkimaan uudelleen ensi talvena. Hoito-ohjeet ... Miten joulukaktuksen saa kukkimaan uudelleen, klik.


Tulilatva (Kalanchoë)


Tulilatvaa viljellään myös Suomessa eli jos haluaa kotimaisen näin jouluna, niin kanttaa tarkistaa, että kääreessä on suomenlippumerkki. Tai voi varmistaa asian myyjältä. Värejä löytyy paljon, myös kerrottukukkaista kuten kuvassa. Se on helppo kasvi kukkien hoitoon tottumattomallekin. Tulilatvan hoito-ohjeet, klik.Perhosorkidea (Phalaenopsis, ja mut orkidea- eli kämmekkäasvienheimoon kuuluvat)


Perhosorkideat ja muutkin orkideat ovat myrkyttömiä. Niistä löytyy monen näköistä ja väristä. Osa on vaateliaita kasvuolojen ja hoidon suhteen. 
Sen sijaan perhosorkidea on helppo ja sen saa kukkimaan seuraavanakin vuonna uudelleen riittävän valoisala paikalla. Muita myrkyttömiä joulukukkia ovat... annansilmä, begonia, ardisia, ruusu ja kamelia.

Vaarallisen myrkyllisiä on vain jouluruusu, siis syötynä. Lisää myrkyllisistä joulukukista löytyy yläpalkista Myrkylliset joulukukat, klik.


Iloista joulun valmistelun aikaa !

Terkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Kaunis tuo perhosorkidea. Hyvää 4. adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kukki ihan käsittämättömän runsaasti, monine kukkavarsineen.
   Oikein mukavaa adventtia sinullekin!

   Poista
 2. Jännä kyllä tuo myrkyttömyyden vaatimus joillain, meillä ei ainakaan lapset napostele kukkia :) Orkidea on ihana, ovat aina paljon kauniimpia jotenkin kun saavat hakea luonnollisen muotonsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin perhosorkidea on kauneimmillaan, kun kukkavarret saavat olla vapaasti. Tosin silloin se vie aika paljon tilaa : )
   Käytännössä ja tilastojen mukaan, on vain todella pieni määrä koteja, joissa pitää varoa myrkyllisiä kasveja, onneksi. Joillakin on kissa, joka popsii kaikkien kasvien lehtiä, myös myrkyllisten. Kissat kun voivat hyppiä korkeallekin, ettei myrkyllisiä kasveja saa edes niiden ulottumattomiin.
   Toinen ryhmä on ne kodit, joissa perheenjäsenenä on sellaisen sairauden omaava, joka hotkii kaikenlaista, minkä suuhun vain saa.
   Turhan monet pelkäävät myrkyllisiä kasveja, sillä tilastojen mukaan kuolemia ei taida olla vuosikymmeniin. Sen sijaan kynttilät, tulitikut, autot.... on paljon vaarallisempia.
   Nyt tähän lopuksi täytyy toivottaa turvallista joulua kaikille ! ; )

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.