tiistai 23. joulukuuta 2014

23. luukku - Pieni joulukuusi


Joulukuusi on nyt sisällä ja koristeltuna. Minusta on kiva vaihdella vuosittain joulukoristeluja, ja näitä joulupuita. Ekoihmisenä säästän joulukoristeet ja ostan vain tosi ihania... joten ne menevät vuosikymmeniä. Nyt joulukuusi on todella "ekovalinta" ; )

Joulukuusi sai koristeeksi pari tonttua.

Tämä pieni kuusi on siitä naapurien kaatamasta isosta pihakuusesta, josta tehtiin myös havuköynnöstä. Joten tätä ei ole katkottu joulua varten. Ja missään nimessä en suostu ottamaan metsästä repäistyä puun tainta. Se jo kuulostaa ihan ahdistavalta. Tietysti, jos puun taimi kasvaisi paikassa, josta se on poistettava... tilanne muuttuisi heti : )


Sitten minulla on vielä tämä vanha huonekuusi eli Araucaria. Senkin koristelin nyt vähän eri tavalla... Huonekuusi joulupuuna, klik


Porokuiskaajan arvoitus

Muuten, oletteko seuranneet Ylen TV2:n Joulukalenteria Porokuiskaajan arvoitus? Se on mahtava hyvine näyttelijöineen, näin aikuisenkin näkökulmasta. Ja siinä oleva koira on aivan ihana. Jaksot on nähtävissä Yle Areenassa tammikuulle asti.
Sen lisäksi Yle Areenassa on sarja Näin tehtiin joulukalenteri.... mielenkiintoisia pätkiä.

Jouluterveisin,

Sari
10 kommenttia:

 1. Kiitos ihanasta joulukalenterista, Sari! Metsässä olisi paljon kauniita pieniä kuusia, mutta en raski ottaa niistä yhtäkään, ne ovat kaikki potentiaalisia suuria kuusia. Sen sijaan otin muutamia kuusenoksia tuomaan havuntuoksua jouluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommenteistasi Cheri, ne antavat kivasti puhtia pitää tätä... vaikka olisi vähän muutakin joulupuuhaa ; )
   Ihana kun joku muukin ajattelee pieniä puiden taimia tulevina isoina puina. Taimella on vielä monta haastetta edessä ennen kuin se on iso puu... siis 60 vuoden kuluttua. Sitä ei moni tule edes ajatelleeksi, kuinka kauan kestää kuusella kasvaa isoksi puuksi.
   Kuusen tuoksu kuuluu niin jouluun :)

   Poista
 2. Hyvää ja rauhallista joulua sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi : )
   Oikein mukavaa ja tunnelmallista joulun aikaa sinullekin !

   Poista
 3. Ihana tämäkin, kuten kaikki tähän astiset osat :) Kiva kuulla kerrankin jonkun ajattelevan kuusia! Itsekin kauhistelen niitä turhaan maasta kiskottuja pikkukuusia. Wau tuota huonekuusta, se on kaunis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin kommenteistasi, niitä on niin ihana saada : )
   Tässä aiemmin mietin ihan bloggarin vastuutakin, uskaltaako blogiin laittaa edes sammalta tai saatika kuusen oksia. Nimittäin pahoitin vähän mieleni muutaman ihmisen välinpitämättömyydestä ja ...
   Onneksi kävi tuuri, että naapurista kaadettiin isot pihakuuset ja sieltä sain nuo havut. Ja sammal on vaan niin ihanaa, etten voinut olla ilman ; )
   Huonekuusi on kaunis, vaikkakin ihan erinäköinen kuin silloin ekana jouluna.

   Poista
 4. Tämä teksti on jo pari joulua vanha, mutta mielenkiinnolla kyselisin että mitä Huonekuuselle kuuluu tänäpäivänä? Itse putäisi tänään mennä ostamaan samallaista, jotta tulee vähän edes joulun tuntua :) kuinkahan suurella todennäköisyydellä menestyy kerrostalohuoneistossa? Onko ihan mahdoton tapaus? Vai kannattaako kokeilla :) olisi kiva kuulla näin pikkujoulujen alla kokonaisen tekstin verran siitä huonekuusesta :) taisin löytää uuden lempparin jouluksi ;) ei tarvitsisi sitten isoa kuusta välttämättä hankkia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heitin huonekuusen pois, olisiko ollut keväällä. Se oli vähän liian iso ja siitä kuoli yksi verso, ja sen paikka piti saada sohvalle ;)
   Periaatteessa se voi hyvin, etenkin jos olisin vaihtanut sille uuden mullan parin vuoden välein.
   Tavallisessa asunnossa sen saa viihtymään, jos sille löytää edes vähän viileähkön paikan pimeimpään talviaikaan. Minulla se oli parvekkeen oven edessä, jossa ei siis ole patteria. Parvekkeella ei pakkasilla käyty! Eli kannattaa kokeilla, jos sille on kotona hyvä paikka.
   Huonekuusi on tosi kaunis. Katselin juuri eilen sellaista pientä pöydälle sopivaa. Vielä en ostanut :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta :) nyt on oma Huonekuusi hankittu (pari päivää sitten jo) muutaman päivän tässä nyt tuijotellut sitä :D pääsi ikkunan viereen viileään ja suljin patterit, tiedätkö ottaako nokkiinsa lämpötilavaihteluista? Päivisin usein on auringossa 24 astetta ja iltaisin/öisin tipahtaa 21-20 asteen paikkeille. Ei ole ainakaan vielä kuollut :D kannattaisiko tuo keväällä (jus sinne asti selviää) niin vaihtaa uuteen ruukkuun? Ottaako nokkiinsa vai voimistuuko kasvu vain uudesta kasvualustasta? :)

   Poista
  3. Huonekuusi itse asiassa pitää siitä, että yöllä on vähän viileämpää. Eli ei huolta. Ja pidetään peukkuja, että saat siitä monivuotisen huonekasvin.
   Vaikea sanoa ruukun vaihdosta... saattaa jo silloin kaivata isompaa ruukkua, tai ainakin viimeistään seuraavana keväänä. Huonekuusi ei vaadi jokavuotista mullanvaihtoa. Riippuu siis huonekuusesi juuriston ja mullan tilanteesta ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.