lauantai 6. joulukuuta 2014

6. luukku - Hyvää Itsenäisyyyspäivää

Perinteitä noudattaen tein taas tähän Niilo-papan tekemään puurasiaan itenäisyyspäivän kukka-asetelman. Näin rasia pääsee välillä arvoiseensa käyttöön. Kukkina on tietenkin kotimaisia kukkia ja metsästä varpuja.

Puurasia näyttää kirjalta, jonka sekämykseen on kaiverrettu Lahja. Pappa teki tämän rasian Lahja-mummolle rintamalla ollessaan, tarkemmin Lempäälässä 1943.Laitoin sen sisälle pakasterasiat ja niihin vähän vettä. Varvut ja valkoiset tulppaanit asettelin hyvn vapaasti, jotta vaikutelma on luonnollinen. Tuossa on kahta tulppaania... valkoista ja kerrottua kermanvaaleaa. Kummatkin on viljelty Turussa, Huiskulan puutarhalla. Tiedän, että pappa arvoistaisi Suomessa kasvatettuja kukkia, jo senkin takia, että ne ovat työllistäneet suomalaisia. Lisäksi suomalaisuus jo itsessään on huippujuttu !
Eli kiitos Huiskulan väellle itsenäisyypäivän tulppaaneista :)Iloista Itsenäisyyspäivää kaikille !

Lumisateisin terveisin Sari

10 kommenttia:

 1. Kaunis! Rauhallista itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos : ) Tulppaanit lyhyinä näyttää sopivan kivasti tuohon puurasiaan :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos : ) Valkoiset tulppaanit ovat kuin lunta varvikossa ; )

   Poista
 3. Kaunis asetelma! Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi ! Kukista saa niin helpolla kaunista aikaan... ; )

   Poista
 4. Tykkäätkö enemmän perinteisistä joulukukista vai vähän erikoisimmistakin? Kannattaa kokeilla Ludisia-orkideaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään sekä perinteisistä että uusistakin joulukukista. Näistä perinteisistä löytyy kotimaisia eli Suomessa viljeltyjä, siksi suosin enemmän niitä. Erikoisemmat ovat tuontikukkia, joten siksi ostelen niitä vähemmän. Blogin kukat painottuvat siis enemmän perinteisiin.
   Olen etsiskellyt tuota Ludisiaa, mutta tähän asti en ole sitä löytänyt. Muutama muukin uudempi joulukukka on hankintalistallani. Katsotaan löydänkö niitä : )

   Poista
  2. Sari, Ainakin Plantagen ja Vantaan Viherpaja myy Ludisioita :) Eilen ostin sellaisen itse. Blogissani on teksti siitä.

   Poista
  3. Kiitos vinkistä ! Enpä olekaan pitkään aikaan käynyt Plantagenissa, meiltä kun on vähän pidempi matka sinne. Onneksi kohta on aikaa kierrellä rauhassa eri myymälöitä ja tutkia, mitä jännää on tarjolla ; )

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.