tiistai 6. tammikuuta 2015

Monikukallinen hyasintti kukkii nyt


Tässä teille kuvia itse kasvatetusta monikukallisesta hyasintistä. Sipulin myyntinimike oli  "monikukallinen hyasintti, sininen". Sipuli on normaalia hyasinttiä isompi, ja siitä kasvaa useita versoja ja kukkavarsia.

Tältä kukat näyttävät toiselta puolelta kuvattuna.

Nämä monikukalliset näyttävät kasvavan tosi yksilöllisesti. Jos muistatte... edellisenä jouluna en saanut sitä kasvamaan kunnolla, koska olin istuttanut sipulin vähän liian ylös. No nyt kokeilin uudella sipulilla ja onnistui, tosin tuli ihan erinäköinen ; )
Sain tämän sipulin Korpikangas Siemen-Fröltä blogijuttujen tekoon. Kiitos heille siitä !


Itsekasvatettu hyasintti hyasinttimaljakossa teki pienen söpön yllärin : )


Hyvää loppiaista !
Terveisin Sari


PS. Joulutähti on vielä tosi hienon näköinen ja itse kasvatettu amaryllis on tehnyt toisen kukkavanan, joka aukeaa ehkä viikon kuluttua. Olen säilyttänyt kaikki hyasintin sipulit ja vienyt ne kellariin. Amarylliksiä hoidan nyt kuin viherkasveja.

8 kommenttia:

 1. Monikukallista oli usealla kukkakauppialla myynnissä ennen joulua, itsekin ostin useamman. Minusta se ei tuoksu yhtä voimakkaasti kuin yksikukalliset. Tain sitten muistan väärin, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiempina vuosina niitä näkyi paljon meilläpäinkin, nyt en niitä huomannut. Ne ovat tosi viehättävän näköisiä monine varsineen.
   Minustakin niiden tuoksu on vähän erilainen. Sanoisin, että tällä sinisellä se oli pehmeämpi ja miedompi, vaikka siinä on kaksi isoa kukkaterttua... tai sitten minäkin muistan joululta vähän jo väärin ; )

   Poista
 2. Mulla aukes amarylliksen kolmannen kukkavanan kukka nyt aamulla. Ja mun Joulutähti on pelkkä kuiva käntty :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, sinulla on pitkä ilo yhdestä amarylliksestä : )
   Tuo minun valkoinen joulutähti näyttää viihtyvän hyvin, taisi tulla laitettua se mieluisaan paikkaan. Se saa jouluvaloista lisävaloa ja on reilun metrin päässä ikkunasta (=vedosta)... ja olen muistanut kastella sitä ; )

   Poista
 3. Kaunis hyasintti 😊 Pitääkö hyasintin sipuleita kastella ja lannottaa,että keräävät voimaa sipuliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa sipulikasveilla on juuri noin... iso sipuli kukkii hyvin, eli sipuli joka on saanut vettä ja ravinteita edellisenä vuonna lehtien kasvaessa.
   Siitä huolimatta latoin jo kukkineet hyasintit kellariin, enkä aio lannoittaa tai kastella niitä. Istutan ne suoraan pihalle keväällä... ja siitä eteenpäin saa luonto hoitaa.
   Jätän usein muutaman hyasintin pöydälle, koska ne ovat niin keväisen kauniita. Niitä lannoitan ja kastelen... ja lehdet ovat tietty kauniin vihreät : )

   Poista
 4. Miten hyasintin sipulit saisi säilymään kevääseen? Meillä ei ole kellaria. Olen yrittänyt, mutta epäonnistunut. Kannattaako enemminkin säilöä ruukussa kevääseen ja istuttaa sitten? Tiedätkö muuten miksi jotkut hyasintit tuoksuvat toisia voimakkaammin? Meillä toisella kierroksella eivät tuoksuneet juuri lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintit säilytetään ruukkuineen päivineen. Ne säilyvät parhaiten viileässä paikassa, silloin niitä ei tarvitse kastellakaan. En ole koskaan kokeillut säilyttää niitä huoneenlämmössä. Sitäkin voisi kokeilla, vaikka pimeässä kaapissa ilman kastelua. Keväällä, kun maa on sulanut, ne istutetaan pihalle lämpimälle paikalle.
   Hyasintin tuoksuun vaikuttaa lajike, sillä samaa väriä on eri lajikkeita. Toinen tekijä on tietysti huoneen lämpötila.
   Pidetään peukkuja, että saat hyasintit säilymään hengissä kevääseen : )

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.