tiistai 13. tammikuuta 2015

Nuutti jätti joulukukat ; )


Ihan kaikkea ei Nuutti tänään vienyt... jätti näin komean valkoisen joulutähden. En olisi kyllä uskonut, että tämä viihtyy näin hyvin.  Näyttää melkein kuin juuri kaupasta ostetulta.Jouluruusut ovat hengissä, vaikka unohtuivatkin yhdeksi pakkasyöksi parvekkeelle. Nyt niissä alkaa vanhimmat lehdet kellastua, ja uusia kasvaa tilalle. Tässä vaiheessa kastelun kanssa saa olla tarkkana, ettei kastele liikaa. Nämä on ne turkulaiset jouluruusutTältäkin joululta jäi taas monta amaryllistä, joita hoidan viherkasvien tapaan. 
Hyasintit ovat ruukkuineen päivineen kellarissa, ihan ronskisti yhdessä muovikassissa. Keväälllä istutan ne pihalle, samoin kuin jouluruusut.

Nyt sitten odotellaan kevättä ja pihahommiin pääsyä : )


Talvisin terveisin,
Sari

PS. Amaryllis `Nymph` aukaisee kohta toisen kukkavanan, jee!12 kommenttia:

 1. Minullakin kaksi valkoista joulutähteä kukkii vielä kauniisti, mutta punakukkaiset alkoivat varistamaan lehtiään jostain syystä melko pian joulun jälkeen. Viime vuonna valkoinen joulutähteni kukki heinäkuun loppupuolelle. Karisti vain hieman lehtiään, mutta kukat pysyivät melko hyvin loppuun saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vau, miten hienosti olet saanut valkoiset joulutähdet menestymään. Olisikohan niissä jokin kestävyys geeni ; )

   Poista
 2. Minulla amaryllis teki vielä yhden kukkavanan ja hyasintit odottelevat kevättä ja istutusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nästä sipulijoulukukista onkin pitkä ilo, etenkin noista pihalle istutetuista jouluhyasinteistä. Nyt muistinkin... minulla on edelleen jääkaapissa pari hyasintin sipulia odottamassa istuttamista ruukkuun. Se pitääkin tehdä nyt heti samantien ;)

   Poista
 3. Minulta on mennyt ohi, että tämä ihanuuskalenteri jatkuu! Wow mikä joulutähti, aivan kuin vasta ostettu (näkisit mun kolme lehteä omaavan hih). Upeat joulukukat!! Yritän kanssa nyt ekaa kertaa kokeilla säästää amaryllikset ja kukittaa uudelleen, huh jännittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinainen Kukkiva Joulukalenteri on vain joulukuussa. Muutoin kirjoitten harvakseltaan tänne. Joulutähti on edelleen samannäköinen : )
   Pidetään peukkuja, että saat kasvatettua amarylliksesi sipulin kesällä isoksi, ja saat kukkimaan sen sitten ensi talvena!

   Poista
 4. Meidän punainen joulutähti joutui jo pihalle kun jäi muutama hassu lehti vain ylös. Kiitos vinkistä hyasinttien kanssa, käyn heti nakkaamassa ne keittiöstä lojumasta myös kellariin. Jouluruusulleni taisi käydä kalpaten, se on ihan ruskea. Minullakin se jäi nimittäin kuistille, enkä tiedä tuleeko siitä enää mitään. Taidan viedä senkin kellariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellarissa on helppo säilyttää talven yli jouluruusut ja ne hyasintit. Mietin ihan samaa, noiden minun jouluruusujeni kanssa. Niiden lehdet ovat kellastuneet vielä lisää, eikä ne ole kauneimmillaan... kellarissa ne olisivat poissa silmistä ; )

   Poista
 5. Blogistani löytyy sinulle tunnustus jos haluat osallistua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos!
   Vasta nyt tulin tänne joulublogin puolelle ja tällainen ylläri. Täytyypäs tutkia löydänköhän tuon vielä blogistasi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.