perjantai 25. syyskuuta 2015

Aika istuttaa jouluhyasintin sipulit!


Pikapikaa istutin muutaman jouluhyasintin sipulin ja nyt ne ovat kellarissa juurtumassa. Lisää kuvia Sarin puutarhat -blogissa.


Hyasintin kasvatus jouluksi:


Istuta hyasintin sipuli multaa niin, että sipuli jää selvästi näkyviin. Multaa kastellaan ja ruukku viedään pimeään ja viileään (noin 7-10 astetta).
Välillä kannattaa käydä katsomassa sipuleita, ja jos multa näyttää kuivalta, sitä kastellaan pienellä vesimäärällä.
Sipuli on kellarioloissa noin 9 viikkoa. Kun sipulista kasvava uusi alku on noin 4-6 cm pitkä, ruukku otetaan valoon huoneenlämpöön. Edelleen kastellaan vain hyvin vähän. Hyasintti kukkii noin 3 viikon kuluttua.


Käytä vain preparoituja hyasintin sipuleita:

Vain preparoidut eli erikoiskäsitellyt hyasintin sipulit kukkivat jo jouluksi. Muut ulos tarkoitetut hyasintin sipulit kukkisivat vasta keväällä.
Sain hyvasintin sipulit Korpikangas Siemen-Fröltä, blogijutun tekoon. Kiitos taas heille :)

Tästä se joulun odotus taas alkaa :)

Terkuin Sari

10 kommenttia:

 1. Olen miettinyt vain kevätkukkia, mutta joulukukat ovat jääneet unohduksiin. Pitäisi ehkä kokeilla omia hyasintteja tai jos nyt muistaisi ne kielot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä!
   Minulla kielon juuret on vielä pihalla. Kaivan ne vasta kuukauden kuluttua... ja laitan tänne siitä postauksen muistutukseksi ;)

   Poista
 2. Minäkin taidan koittaa, kiitos vinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Itse kasvatetut jouluhyasintit on niin ihania.... vaikka kukkisivat vasta joulun jälkeenkin.

   Poista
 3. Pitäisi joskus kyllä kokeillla omia jouluhyasinttejä. Muistan yläasteelta, että kerran kasvatimme omat hyasintit, mutta en kyllä muista miten onnistuivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluhyasinttien kasvun seuraaminen on jännää... sopii hyvin lapsille, ja aikuisillekin. Tosin kasvu on hieman hidasta ; )

   Poista
 4. Ihanaa kun tämä joulublogisi alkaa taas! Jostain syystä en saa ollenkaan kommentoida tuonne puutarhablogisi puolelle, heittää minut aina pois kun yritän niin kommentoin täällä senkin edestä. Olisi kiva kokeilla kokeilla tuota hyasintin hyötämistä, olen vain vedessa kasvattanut pari kertaa. Toivottavasti hyasintteja tulee pian kukkakauppoihin, jouluruusuja näin jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas outoa, miten sinulle on käynyt puutarhablogin puolella. Laitteilla, joissa on Android-käyttöjärjestelmä, vahvistussana näkyy oikein vain laitteen omalla selaimella.
   Kiva kun kommentoit täällä :) Hyasintin hyötäminen on aika helppoa. Niitä voi aluksi pitää vaikka jääkaapissa, jos kellaria ei ole.
   Minäkin niin odotan ekoja hyasinttejä kauppohin. Kukkakaupassa oli jo vaaleanpunaisia joulutähtiä eli princettia-tähtiä, mutta niitä jouluruusuja en ole vielä nähnyt.
   Ajatella, joulukalenterin alkuun on enää kaksi kuukautta!

   Poista
 5. Heippa! Blogissani Joulua Sydämellä on sinulle haaste/tunnustus. :)

  Hyasintit ovat sitten Ihania! Se tuoksu on niin jouluinen :) Itse olen aina kyllä ostanut hyasintit kaupasta, kivoja ovat nekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintin tuoksu on tosiaan yksi tärkeimmistä joulun tuoksuista. Aika jännää kuitenkin, että keväällä ja pihalla kasvavana hyasintin tuoksu ei tuokaan joulua mieleen... vaan kevään ; )
   Kiitos haasteesta/tunnustuksesta! Käväisen blogissasi kohta puoliin...

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.