sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Upea viininpunainen jouluruusuUskomattoman kaunis viininpunainen jouluruusu on todellinen löytö. Se on yleensä parvekkeen viileydessä, mutta nyt sunnuntaiksi hain sen sisälle. Tässä on kyllä jotain niin juhlallista ja herkkää.

Sillä on tosi kauniit lehdetkin. Aioin tietenkin koettaa saada tämän kaunottaren säilymään kevääseen, jotta sen saa istutettua pihalle. Pidetään peukkuja :)


Jouluruusun hoito-ohjeet:

Jouluruusu (Helleborus) viihtyy parhaiten viileässä huoneessa tai viileällä ikkunalla. Kukat lakastuvat nopeasti patterin vieressä ja liian lämpimässä. Se ei myöskään pidä auringon paahteesta.
Jouluruusua kastellaan, kun mullan pinta on kevyesti kuivahtanut. Ylimääräinen vesi kaadetaan lautaselta aina pois. Kuivuudesta kärsivästä jouluruususta kukat ja nuput kuivuvat, muuten jouluruusu kestää kuivahkoakin multaa, viileässä ; )

Lehdet menevät huonoksi talvella, mutta se ei haittaa, sillä jouluruusu kasvattaa heti uudet lehdet tilalle. Ja keväällä kun maa on sulanut ja pakkaset ohi, voi jouluruusun istuttaa pihalle puolivarjoiseen ja multavaan, mutta läpäisevään paikkaan. Se onkin monivuotinen ikivihreä perenna, ainakin täällä eteläisemmässä Suomessa. Ja on syötynä tosi myrkyllinen, mutta kukapa nyt tätä kaunotarta söisi.

Jouluterkuin Sari

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tämän tyyppisiä värityksiä tapaa harvoin. Ja kannattaa muuten ostaa aina heti :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö olekin, oikein super kaunis! Nyt vaan toivon, että saan sen säilymään kevääseen asti.

   Poista
 3. Kauniin värinen kukka ja upeat lehdet. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttäisi siltä, että näillä viinipunakukallisilla on aina isot ja näyttävät lehdet. Ja tietty upeat kukat :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tämä on todellinen kaunotar. Kun pakkaset saapuvat parvekkeelle, siirrän sen kellarin suojaan odottamaan kevättä.

   Poista
 5. Ostin keväällä kaksi punaisenkirjavaa jouluruusua, ne ovat pihalla edelleen ruukuissa. Kannattaako ne ottaa talveksi sisään tai istuttaa ulos nyt vielä? Sisällä ei oikein viileää paikkaa löydy, joten talvi on edellisten jouluruusujen perusteella oikeaa selviytymistaistelua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt riippuu siitä, missä päin pihasi sijaitsee. Olen kuullut, että joku on istuttanut jouluruusut maahan juuri ennen kuin maan pinta jäätyi. Ja kasvit selvisivät hyvin. Ne täytyisi kyllä suojata esim. talvisuojaturpeella tai puiden lehdillä. Hyvä paikka olisi tietenkin puolivarjoinen ja läpäisevä maa. Mullan pinnalle ei saa kerääntyä myöskään vettä lätäköksi.
   Puutarhan hoidossa on kyllä aina se pieni riski ja jännitys, miten kasvit selviävät talven yli :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Näitä upeuksia näkee sen verran harvemmin myynnissä, että oli pakko ostaa heti ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.