tiistai 29. marraskuuta 2016

Joululeiväksi Mustikka & puolukka leipä

Blogiyhteistyö: Kenkävero

Jouluna pitää olla aina makeaa joululeipää, oikeaa herkkuleipää. Tämä Kenkäveron tee-se-itse Mustikka & puolukka leipä on ihan täydellinen joululeipänä. Testasimme sitä porukalla, ja leipä syötiin heti. Ihan pelkän voin kera, nam :)

Tee se itse -leipä:

 Pakkauksessa on kaikki muut aineet paitsi vesi. Siinä on jopa tuo puinen paistovuoka ja leivinpaperi. Ja super helpot ohjeet löytyvät vyötteestä.
Leivässä on mm. puolukkaa, mustikkaa, karpalorouhetta, mallasta, erilaisia siemeniä ja Eelis-Antti alkuperäisruista. Siinä ei ole lisäaineita. Jo nuo aineet kuulostavat tosi herkullisilta.

Kenkäveron alkuperäisruis:

Tässä Mustikka & puolukka leivässä ja Kenkäveron kuulussa Ruisleivässä on rekisteröityä vanhaa alkuperäisruista lajikenimeltään `Eelis-Antti`. Sitä kehutaan pehmeän makuiseksi, ja ehkä juuri sen takia leipä meillekin niin maistui, vaikka osa meistä ei erityisemmin pidä ruisleivästä.
`Eelis-Antti` ruista viljellään varta vasten Kenkäverolle ja jyvät jauhatetaan pienessä myllyssä. Siis ruis on tosi ainutlaatuista, ja sitä käyttää vain Kenkäveron oma leipomo.

 Tässä pihapiirin punaisessa rakennuksessa on leipomo eli Leivintupa.

Lapasesta lähtöö Savossa:

Kenkävero / Taito Itä-Suomi ry (Kenkäveron toiminnasta vastaa Taito Itä-Suomi ry) on kehittänyt muitakin ihania tee-se-itse -paketteja. Kuten tämän Lapasesta lähtöö Savossa -tarvikepakettisarjan. Lapasia on 15 erilaista ja niiden aiheet liittyvät savolaiseen luontoon, kulttuuriin ja elämänmenoon.


Kenkäverolla on oma lapanen... väri tulee päärakennuksen värityksestä ja pitsimäinen kuvio rakennuksen puuleikkauksista. Kaunis! On muuten kiva lahjaidea :)

Lisää kuvia Kenkäverosta:

Joulutunnelmaa Kenkäverossa, sisäkuvia huikean kauniista joulukoristelusta.
Pieniä joulumäntyjä maljoissa, ideoita Kenkäverosta
Upea valohimmeli, tee-se-itse valohimmeli sisälle tai ulos
Vielä muutama idea Kenkäverosta, leivonnaisia ja kivoja ideoita

Hyvää joulun odotusta!

Terkuin Sari

Ps. Torstaina 1.12. täällä alkaakin Kukkiva joulukalenteri... enää kaksi yötä!

4 kommenttia:

 1. MInä myös olen tuota leipää maistanut ja oli niin herkullista. En huomannut silloin, että viljana oli alkuperäisruista. Kuulostaa hienolta.Joulunodotusta toivottelee joulumuori

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hienoa, että alkuperäisviljalajikkeet pysyvät viljelyssä. Kuulin, että tämä `Eelis-Antti on normaalia korkeampaa. Usein vanhat lajikkeet eroavatkin uusien lajikkeiden ulkonäöstä. Ja maussakin sanotaan olevan eroa :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, enpä ole tästä tiennyt. Kuulostaa ja näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin oli ihan uutta alkuperäisviljat. Tämä `Eelis-Antti` ruis kuulosti niin hienolta, että päätin heti tehdä siitä tämän jutun. Ja onneksi leipä myös maistui tosi hyvälle ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.