torstai 22. joulukuuta 2016

22. luukku - Muhkeat kerrotut amaryllikset

Kerrotut valkoiset amaryllikset ovat jo vuosia olleet suosikkejani joulukukissa. Ja toinen ihanuus on tämä kerrottu punavalkoinen. Näiden kukat ovat niin upean muhkeat!


 Tämä punavalkoinen on amaryllismaljakossa ja aloitti juuri kukkimisen. Se on samaa Nymph lajiketta, jota kasvatin sipulista kukkaan jo aiemmin.

Kuvassa vilahtava valkoinen kerrottu amaryllis on maljakossa. Se oli sipulin kolmas varsi ja hurjan pitkä, joten leikkasin varren maljakkoon. Kerrottu kukka on yllättävän painava, joten varret kannattavat tukea ja sitoa varmuuden vuoksi.

Valkoisia kerrottuja amarylliksiä olenkin hankkinut parin viikon välein, joten niitä on saanut ihastella koko ajan. Ja yksi on vielä ihan nupullaan :)

Amaryllisten hoito-ohjeet:

Multaa kastellaan vähän. Tarkemmat ohjeet sekä jatkokasvatusohjeet löytyvät Amaryllisten eli ritarinkukkien hoito -postauksesta.

Vauva-amarylliksessä nuppu:


Tässä nyt kuva siitä vauva-amarylliksen nupusta. Tämä on jotain maatiaiskantaa ja taimet on lisätty oman äiti-amarylliksen siemenistä. Olen saanut nämä taimet innokkaalta kokeilijalta :)
Nyt jännään, jaksaako se kehittää nupusta kukan.
Ja huomatkaa, näillä sipulit on täysin mullan sisällä piilossa ja ovat lehteviä ympäri vuoden.
Tulee siis jännittävä joulun aika!


Jouluterkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Olen tänä vuonna ihastunut oikein kunnolla amarylliksiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amaryllikset ovat kyllä niin upeita, etten yhtään ihmettele ihastumistasi :)
   Ja niitä on niin monenlaisiakin. Minulla aukesi juuri persikanvärinen, ja on tosi ihana.

   Poista
 2. Ihanat amaryllikset.
  Minun valkokukkainen amaryllikseni ei valitettavasti ehdi aukaista nuppujaan jouluksi, mutta onneksi minulla on myös punainen kukkiva yksilö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidatkin saada pitkän kukinnan amarylliksilläsi, kun eivät kuki ihan samaan aikaan.
   Amaryllikset ovat niin kivan helppoja joulukukkia. Ei tarvitse varoa vetoa tuuletusikkunasta, eikä niistä lähde voimakasta tuoksuakaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.