perjantai 23. joulukuuta 2016

23. luukku - Hempeä `Apricot Parfait` amaryllis

Blogiyhteistyö: Korpikangas Siemen-Frö
Hempeän suloinen `Apricot Parfait` amaryllis avasi kukkansa juuri sopivasti jouluksi. Tämä on niin ihana, vaikkei olekaan perinteinen jouluväri :)

Tämän sipuli istutettiin ruukkuun 9.10. ja postaus siitä Ritarinkukan sipulit istutettu, klik. Eli tällä amarylliksellä kesti sipulista kukkivaksi 2,5 kuukautta. Amaryllikset ovatkin tunnetusti hyvin yksilöllisiä kasvussa. Osa tekee kukkavarren heti ja osa tosi pitkän odotuksen jälkeen. Ja juuri siinä onkin oma viehätyksensä.Sain tämän sipulin Korpikangas Siemen-Fröltä blogijuttujen tekoon.

Amarylliksen hoito-ohjeet:

Multaa kastellaan vähän. Tarkemmat ohjeet sekä jatkokasvatusohjeet löytyvät Amaryllisten eli ritarinkukkien hoito -postauksesta.
Sidoin narulla amarylliksen varret yhteen, ihan varmuuden vuoksi. Pitävät näin toisiaan pystyssä.


Enää yksi yö jouluun, jee ..... :)

Jouluterkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä ovat niin suloisia... ja vähän antavat aavistusta tulevien kukkatrendien värimaailmasta.

   Poista
 2. Upeat amaryllikset. Ne kuuluvat lempi joulukukkiini, kaiken värisinä. Kerrotut lajikkeet ovat olleet minun tämän vuoden lemppareita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amaryllikset on kyllä ihania. Niissä on uskomaton määrä erilaisia lajikkeita. Onneksi sipuleitakin on nykyään kivasti saatavana, niin voi kasvattaa mieluisia ihan itse... jos kukkivina niitä ei kaupasta löydä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.