lauantai 24. joulukuuta 2016

24. luukku - Hyvää ja tunnelmallista joulua! Toin jouluaaton kunniaksi ison jouluruusun sisälle parvekkeelta. Se on kaunis isoine valkeine kukkineen. Tämä on siitäkin upea, että se on kasvatettu Suomessa.
Viileässä kukat kestävät selvästi pidempään, sillä tämän on ollut  jo yli kuukauden parvekkeella. Tosin kovemmat pakkaspäivät se oli kellarin viileydessä.
.
Pitkästä aikaa hankin myös lehdettömän jouluruusun. Löysin tällaisen pienen yksilön, jossa oli vain vähän versoja.  Tässä on jotain herkkää :)
Olen pitänyt tätä pientä lehdetöntä jouluruusua välillä olohuoneessa höyhenjouluvalo-tasolla

Jouluruusun hoito-ohjeet:

Jouluruusu on helppo joulukukka. Multaa kastellaan, kun mullan pinta on kevyesti kuivahtanut. Lisää ohjeita Jouluruusun hoidosta ja säilytyksestä pihakasviksi, klik
Jouluruusun kohdalla on hyvä muistaa, että se on syötynä todella myrkyllinen. Eli kukkia ei kannata laittaa kinkun koristeeksi, eikä jääpaloihin, eikä antaa lasten leikkeihin.


Hyvää ja tunnelmallista joulua!

Jouluterveisin Sari


Jos kaipaat joulukukkien hoito-ohjeita, kokosin tähän listan:


16 kommenttia:

 1. Jouluruusut ovat niin herkän juhlavia.Sain lahjaksi lehdettömän jouluruusun ,joka kukkii nyt todella upeasti ,siirsin sen viileämmästä huoneesta olohuoneeseen joulun ajaksi.Ostin lisäksi "ale-laarista" kolmen euron lehdellisen jouluruusun,joka on oikein mukavasti piristynyt ja avasi aatoksi viisi kukkaa :) .Aika näyttää miten selviävät kevääseen ja maahan istutukseen.Kiitokset hyvistä ohjeista ja Rauhallista ja Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Lehdelliset jouluruusut ovat yllättävän sitkeitä kasveja. Kestävät jopa ajoittaisen kuivahtamisen, tosin kukkiin voi jäädä ruskeita täpliä... mutta muuten toipuvat.
   Pidetään peukkuja, että saat jouluruususi viihtymään keväälle, ja pihalle :)

   Poista
 2. Ihanaa joulun aikaa myöskin Sinulle.

  VastaaPoista
 3. Upeat jouluruusut.
  Rauhallista joulua ja rehevää uutta vuotta sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jouluruusut ovat taas parvekkeella jatkamassa kukintaa. Varmaan maanantaina kiikutan ne kellariin pakkasilta suojaan. Ja saas nähdä, miten säät sitten jatkuvat, ja pääsevätkö jouluruusut takaisin parvekkeelle ;)

   Poista
 4. Kukkaisaa joulua, Sari! Kuka kertoisi peuroille, ettei jouluruusuja pidä syödä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Niinpä, kukapa kertosi peuroille, ettei jouluruusuja (ja muita ihania kasveja) saa syödä ;) Olisi kyllä aika homma suojata kaikki kasvit.

   Poista
 5. Jouluruusu on niin kaunis.
  Hyvää joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Jouluruusun yksittäinen kukka on tosi upea, runsaine keltaisine heteineen. Ja isot valkeat kukat oikein loistavat jouluvalojen hämärässä valossa.

   Poista
 6. Hyvää joulua! Huomasin aamulla, että pihalla olevassa jouluruusussa on nuput

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi!
   Täytyypäs minunkin tutkia meidän jouluruusujen tilanne. Muutamassa on ollut nuput jo pitkään, tosin ihan pienet. Jospa ovat nyt kasvaneet jo vähän isommiksi. Vaikka oikeastaan hyvä, että pysyisivät pieninä, niin talven vaihtelevat säät eivät pääse vioittamaan niitä.

   Poista
 7. mukavia joulun loppupäiviä ja tulevaa vuotta Sari ! Sain siskolta joulutähden, joka oli PALELTUNUT. Voiko häntä mikään pelastaa, edes viherkasviksi :( Päivi kysyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi :)
   No voihan harmi! Joulutähti paleltuu tosi herkästi ja se jopa kannattaa siirtää tuuletuksen ajaksikin pois ikkunan lähettyviltä. Eli ei tarvitse edes pakkasta, vaan veto palelluttaa sitä myös.
   Kyllä parissa päivässä huomaa, onko koko kasvi paleltunut vai ainoastaan osa lehdistä. Joulutähti alkaa kasvattaa uusia lehtiä lähiviikkoina, jos se on ok.
   Kannattaa kastella sitä huolellisesti, eli mullan pinnan on hyvä kuivahtaa, ennen uutta kastelua.
   Toinen juttu on sitten se, onko se hyvän näköinen... vai niin ruma, ettei sitä viitsi säilyttää. Toivotaan kuitenkin, että joulutähtesi toipuu :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.