maanantai 5. joulukuuta 2016

5. luukku - Tasetin sipulit multaan

Blogiyhteistyö: Korpikangas Siemen-Frö ja Biolan

Eilen istutin tasetin sipulit multaan. Havutöiden lisäksi istutuspuuhat ovat nyt ajankohtaisia, kuun vaiheiden mukaan. Saas nähdä, milloin nämä kukkivat.


Istutin sipulit kaktusmultaan, joka on hiekkapitoista ja ilmavaa. Koska astiassa ei ole pohjareikiä, niin kastelin tosi huolellisesti. Jatkossakin kastelun kanssa saa olla tarkka, ettei kastele liikaa.
Sain tasetin sipulit Korpikangas Siemen-Fröltä ja Biolanin Kaktusmullan Biolanilta blogijuttujen tekoon.

Tasetin kasvatus eli hyötö kukkivaksi:

Istuta tasetin (Narcissus `Paperwhite`) sipulit multaan tai pikkukivien sekaan niin, että sipulin yläosa jää näkyviin. Kastele multa ja laita ruukku huoneenlämpöön valoisalle paikalle.
Kastele multaa hieman, kun sen pinta on kuivahtanut. Multa ei saa kuivua liikaa, jotta nuput pysyvät hyvinä. Yleensä tasetti kukkii 3-8 viikon kuluttua istutuksesta.
Tasetti tuoksuu tosi voimakkaasti, mikä on mahtavaa... tai joillekin tuskaa ; )

Joulukielojen kuulumiset:

Otin jo joulukielot huoneenlämpöön pimeään. Keittiönkomero sopii siihen tarkoitukseen hyvin, kun vesihana on lähellä. Kielojen multa EI saa päästä kuivumaan. Vielä mullan pinnalla ei näy kasvua... joten odotellaan.
Ohjeet kasvatukseen... Joulukielojen kasvatus, klik

Jouluterkuin Sari


4 kommenttia:

 1. Hei. Juuri löysin blogisi. Pitää selata blogi rauhakseen läpi. Kivalta näyttää! Mutta osaisitko neuvoa mistä saa melko aidon näköistä tekohavuköynnöstä/kranssia? Sellaista kun olet aiemmin blogannut 14.11.2010? Asutaan kerrostalossa, niin oikea havu ei oikein pärjää rappukäytävässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogiini :)
   Ne aidomman näköiset ovat hieman kalliimpia... joten niitä löytyy varmimmin sisustusliikkeistä ja lifestyle-liikkeistä, tai trendikkäimmistä kukkamyymälöistä. Pidetään peukkuja, että löydät mieluisan tekohavukranssin/köynnöksen!

   Poista
 2. Minullakin on tasetit ja kielot kasvamassa joulua varten.
  Kielot keksinkin istuttaa sinun ohjeittesi mukaan. Saas nähdä, tuleeko pelkkiä lehtiä vai kukkiakin. Yritin ottaa ylös kieloja, joissa on mahdollisimman pulleita silmuja.
  Nyt ne ovat vielä pimeässä kasvamassa. Eilen mittasin oikein viivoittimella, kuinka paljon ovat kasvaneet. Olivat noin 4 cm korkeita, joten jätin ruukun vielä pimeään.
  Kiitos paljon ohjeista! Innoissani odottelen kielojen ja tasettien kasvua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielojen kasvatus on aina jännää, etenkin jos juurakot on itse kaivanut maasta. Ei koskaan voi olla täysin varma, tuleeko kukkia :)
   Toivotaan, että sinulle tulee paljon ihania tuoksuvia kieloja!
   Kiva kuulla, että ohjeista on ollut apua. Kun joulukukkia kasvattelee itse, niin joulun odotus on paljon jännempää :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.