torstai 8. joulukuuta 2016

8. luukku - Tee itse pieniä kuusia

 Tällaisia pieniä kuusia on helppo tehdä itse. Aikaa menee noin 5 minuuttia yhteen kuuseen. Nämä ovat ne samat kuuset, jotka olivat jo itsenäisyyspäivän asetelmassa. Siirsin ne nyt parvekkeen viileyteen, jossa ne säilyvät koko talven vihreinä.


Pienien kuusien teko-ohje:

Leikkaa sopivan mittaisia kuusenoksia valmiiksi. Vähän paksumpi oksanpätkä toimii puun runkona. Siitä leikataan kaikki sivuoksat pois, kuvassa oikealla.

 Sido kuusenoksa rungon yläosaan metallilangalla. Sen jälkeen sido lisää kuusenoksia eri puolille runkoa. Rungon on tarkoitus jäädä oksien keskelle ja sen alapää tulee nojaamaan pöydän pintaa.

Tähän tulee vielä muutama kuusenoksa, ja sen jälkeen viimeistellään latvaosa parilla pienellä havunoksalla. Tässä saa käyttää mielikuvitusta, ja kokeilla rohkeasti :)

Huom! Metallilanka tylsyttää sakset, joten sen leikkaamiseen kannattaa käyttää jo valmiiksi huonoja saksia.

Ekologisia joulukoristeita:

Nämä pienet kuuset ovat tosi ekologisia. Kun on aika hävittää ne, otetaan metallilanka talteen ja havut heitetään kompostiin.
Näistä ei jää styrox-jätettä eikä muovia!


Ja pienenä muistutuksen, kuusenoksia saa ottaa metsästä vain maanomistajan luvalla. Niiden kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.


Havuköynnöksen teosta jäi vieläkin jäljelle noita kuusenhavuja. Tässä vähän mietin, mitä niistä tekisi. Ainakin lisää näitä pikkukuusia :)

Ihanaa joulun odotusta!

Terkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Onpa söpöjä pikkukuusia, sopii monenlaisiin asetelmiin. Monena vuonna mulla on jäänyt joulukuusesta pari alaosaa jalkaan laittaessa ylimääräiseksi, mutta tänä vuonna tuli karsinta tehtyä jo metsässä. Pitää siis ehkä hakea vielä muutama oksa näitä varten. Olen vasta nyt löytänyt nämä joulublogit, kiva päästä fiilistelemään joulua täällä jo hyvissä ajoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamasta joulukuusen alaoksasta saa tehtyä jo monta pientä kuusta. Riippuu tietysti kuinka pieniä niistä tekee :)
   Ihania joulublogeja on paljon, ja niissä on kivan erilaisia joulupostauksia. Ja joulublogeissa joulun valmistelut alkavat jo loka-marraskuussa :)

   Poista
 2. Aivan ihania!! Näitähän pitää tehdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden tekoon tule "himo"... helppoja tehdä ja söpöjä. Ja jokainen pikkukuusi on erilainen. Etukäteen ei tiedä, millainen kuusesta tulee. Siis hauskaa puuhaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.