perjantai 9. joulukuuta 2016

9. luukku - Amaryllismaljakko, jee!

 Vihdoinkin löysin amaryllismaljakon, joka näyttäisi toimivanmalliselta. Mahtavaa! Olen monta vuotta etsinyt tämän tyyppistä, ja nyt se löytyi. Jännä nähdä, miten amaryllis kasvaa maljakossa, ja pysyykö se siinä pystyssä :)

Amaryllismaljakkoon istuttaminen:

 Tämä kuva on "istutuksesta" 30.11.2016. Vettä on vain maljakon alaosassa eli vesi ei saa osua itse sipuliin. Aivan kuten hyasinttimaljakkoon, laitoin myös amaryllismaljakon veteen pari hiilenpalaa. Ne sai jälleen näppärästi Orkidean kasvualusta pakkauksesta, missä on pussillinen hiiliä. Hiili pitää veden puhtaana, mikä on vanha konsti.

Istutuksesta viikko:

Viikossa amaryllis on kasvanut näin paljon! Kasvavaa amaryllistä kannattaa pitää hyvin valoisalla paikalla, joten laitoin sen ikkunan viereen. (Amaryllisten eli ritarinkukkien hoito)
Minua alkoi käydä sääliksi valosta vihertyvät juuret, joten kääräisin silkkipaperin amaryllismaljakon alaosaan. En tiedä onko sillä mitään merkitystä, mutta itselle tuli parempi olo ;)

Kerron myöhemmin tämän amaryllismaljakon kuulumisia. Saa nähdä millainen kukka tähän tulee... pitäisi olla vaaleahko.

Ihanaa joulun odotusta,

Sari

2 kommenttia:

 1. Mulla oli viime vuonna amaryllis hyasinttimaljakossa ja hyvin pysyi siinäkin pystyssä. Varmasti tuossa sinun maljakossasikin pysyy, koska on paljon tukevamman näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kokemuksiasi. Hyasinttimaljakkosi taisi olla aika isosuinen. Minun hyasinttimaljakkoon ei amarylliksen iso sipuli mahtuisi.
   Etsin pitkään juuri tällaista tukevaa ja amarylliksen sipulin koolle sopivaa amaryllismaljakkoa. Ainakin vielä sipuli on siinä tosi tukevasti :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.