keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Lehdetön jouluruusu talvehti ikkunalla


Tämä jouluruusu yllätti minut täysin! En olisi ikinä uskonut, että se säilyy talven yli ihan huoneen ikkunalla, ja vielä saviruukussa. Hoitona oli pelkkä merilevävedellä kastelu. Tämä on siis se, joka kukki lehdettömänä jouluna. Kuva tästä ja muistakin jouluruusuista jouluaattona.
Laitan kohta Sarin puutarhat -blogiin kuvia muista joululta säilyneistä jouluruusuista.
Nyt jouluruusu on parvekkeen viileydessä, tosin pakkasöiksi otan sen takaisin sisälle. Ja toukokuussa se pääsee pihalle, vanhojen jouluruusujen luokse puolivarjoisaan paikkaan.

Nämä joulukukat, joista on iloa pitkään, on niitä parhaimpia 😊

Jouluisin kevätterkuin Sari

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tämä pieni jouluruusu on niin söpö pienessä ruukussaan, etten meinaa raaskia istuttaa sitä edes puutarhaan. Voisikin kokeilla, saako sen kukkimaan jouluksi ;)

   Poista
 2. Hyvänä on säilynyt jouluruususi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan yllättävän hyvänä, etenkin kun se on kuivahtanut monta kertaa ikkunalla. Aina on onneksi jaksanut nostaa lehdet takaisin pystyyn :)

   Poista
 3. Ihana yllätys! Jouluruusut ovat aika kinkkisiä kasvatettavia sisällä, mutta joskus minullakin kuihtunut yksilö on yllätten tehnyt uudet silmut keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusujen kanssa saa kyllä vähän taiteilla, että osaa kastella juuri sopivasti. Lehdellisiä enemmän ja lehtensä menettäneitä vain vähän.
   Ne ovat onneksi niin sitkeitä kasveja, että juuret pysyvät hengissä pitkään, vaikka lehdet ovat kuihtuneet aikoja sitten.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.