perjantai 19. toukokuuta 2017

Hyasintin sipulit kannattaa säästää!

Vanha sininen hyasintti kukkii nyt pienellä kukinnolla. Suloinen! Varjoisammassa paikassa kasvavat ovat vielä ihan tiukalla nupulla. Tosin nyt viikonloppuna taitavat saada oikein kasvuspurtin tässä helteessä 😊

Näin komeasti kukki vanhat jouluhyasintit keväällä 2015. Toissa talvi vähän verotti näitä hyasintteja, sillä niitä on ollut sen jälkeen vähemmän. Onneksi joka joululta tulee taas lisää sipuleita.

Kellarissa odottaa vielä parit sipulit ensi viikkoa, jolloin alkaa istutusaika kuukalenterin mukaan. Taidan laittaa ne tähän samaan kohtaan, koska hyasintit näyttävät niin pitävän tästä paikasta.

Tarkempi istutusaika näkyy Sarin puutarhat -blogin Kastelupäivät-kalenterista.

Hyasintintuoksuisin terveisin,
Sari


4 kommenttia:

 1. Itse istutan myös hyvin usein jouluksi ostamani hyasintin sipulit keväisin kukkapenkkiin. Kukinta ei tosin aina ole enää kovin näyttävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ymmärtänyt niin, että edellisen kesän sää ja kasvuolot vaikuttavat tosi paljon seuraavana keväänä kukkatertun kokoon. Se selittäisi sen, miksi jonain keväänä on monessa hyasintissa muhkeat kukkatertut. Ja sitten on keväitä, jolloin kukkatertut jäävät pieniksi.
   Meidän pihalla tähän asti auenneet kukkatertut ovat aika keskikokoisia, saa nähdä millaisia loput ovat :)

   Poista
 2. Onpa ne kauniita isona ryhmänä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne. Ja aika hienoja noin pikkusipulikukkien seassa. Meillä yksi jopa kukkii nurmikossa nyt kolmatta vuotta, tosin pienellä kukkatertulla ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.