keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Hempeä joulukaktus kukkii

Ensimmäisen kerran tämä joulukaktus, tai oikeammin talvikaktus, kukkii näin runsaasti. Kaikki kukat eivät vielä edes ole auenneet. Sen kukkien väri on aika erikoinen, ja niin ihana 😊


Kukissa on jännästi pinkki emi,  ja heteet vaaleat. Kukissakin on hieman pinkkiä vivahdetta.


Talvikaktuksia (Schlumbergera) on joulukaktukset ja marraskuunkaktukset. Näitä usein kutsutaan joulukaktuksiksi, vaikka suurin osa myynnissä olevista lienee marraskuunkaktuksia. Tämä minunkin "joulukaktus" taitaa olla marraskuunkaktus.

Joulukaktuksen hoito-ohjeet:

Nupullista ja kukkivaa talvikaktusta kastellaan, kun mullan pinta on kevyesti kuivahtanut. Eli multaa ei saa päästää liian kuivaksi. Kukkien lakastuttua, kastelua vähennetään. Keväällä, kun kaktus alkaa kasvattaa uusia lehtiä, sitä kastellaan enemmän ja lannoitetaan.
Talvikaktukset viihtyvät valoisalla ikkunalla, johon aurinko ei paista suoraan kesällä.


Amaryllisten sipulien istutusaika...

Nyt on kuun vaihe mitä parhain amaryllisten sipulien istuttamiseen.  Ja jos nyt istuttaa amarylliksen, niin se kukkii ehkä 1-2 kuukauden kuluttua... ja jouluun on aikaa enää 2 kuukautta, jee!

Aurinkoisin terveisin,
Sari 


8 kommenttia:

 1. Upea ilmestys marraskuunkaktuksesi! Minulla viime syksynä kukki valkoinen marraskuunkaktus runsaasti. Tänä syksynä ei ole ainakaan vielä nuppuja ilmestynyt. Johtuu varmaan siitä, että se vietti viime kesän pohjoisikkunalla heikossa valossa. Viime jouluna ostin keltaisen valkoisen kaveriksi. Vahvan punainenkin olisi hieno. :)

  Ps. Lokakuun alussa amaryllismaljakkoon istuttamani amaryllis on alkanut työntämään nuppua. Jee! Miten sinun sipulisi voi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä talvikaktukset kukkivat vain, jos saavat selkeän lepokauden. Moni pitää niitä loppukesän ulkona heikolla hoidolla, ja sen jälkeen kukinta on taattu :)
   Keltainen marraskuunkaktus on varmasti upea!
   No vau, amarylliksesi kukkii siis ehkä joulukuun alussa. Kävin just katsomassa omaani, ja siinä ei näy muuta kuin pieni lehden kärki.

   Poista
 2. Kauniisti kukkiva kaktus. Minäkin toin ulkona kesän ja osan syksyä viettäneet neljä marraskuunkaktustani sisälle ja odottelen josko nuppuja alkaisi kohta ilmaantumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun marraskuunkaktuksesi kukinta taitaakin osua "oikeaoppisesti" marraskuulle :)
   Minulla on tällä hetkellä vain tämä yksi. Tekisi mieli ostaa taas jokin uusi, ja tietty jännän värinen.

   Poista
 3. Sain ystävältä purkissa 2 hebeä vai mitä tädykkeitä ovat, mihin voisi käyttää näin talvella, elääkö sisäkukkana? Kohta joulukukatkin kutsuu, sinulta on moneen kysymykseen löytynyt täältä vastaus. Päivi*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensastädyke eli Hebe viihtyy parhaiten viileässä eli siksikin on hyvä syyskukkana parvekkeella tai terassilla. Se kestää jopa pientä pakkasta.
   Joten voi olla, että menestyy sisällä vain viileässä ja valoisassa paikassa. Mutta ainahan kannattaa kokeilla :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.