tiistai 21. marraskuuta 2017

Havutöiden aika, ja joulukielojen istutus

Eilen tehtiin havutöitä oikein urakalla, siis pari tuntia. Nyt nimittäin alkoi hyvä ajankohta leikata havutöiden havut ja kaataa joulukuusi kuukalenterin mukaan. Tosin joulukuusen kaatoaikoja löytyy lähempänäkin joulua. Ja tietenkin näitä havuja, sammalta, jäkälää ja kielonjuuria saa ottaa vain maanomistajan luvalla!

Onneksi on ihania ystäviä, jotka tarjoavat tontiltaan havuja. Tässäkin leikataan parhaillaan tielle kasvavia oksia. Ja samalla niistä saatiin havut havuköynnökseen.

Havuköynnös kuusenoksista
Tee itse pieniä kuusia
Mustikkakranssi on helppo ja nopea tehdä

Kielopenkistä joulukielot...

Ihana kuva joululta 😊 Itse kasvatetut joulukielot kuuluvat niihin rakkaimpiin joulukukkiin!


Joten eilen kaivoin kielopenkistä kielojen juuria. Tosi tarkkaan sai tutkia juuristoa, että huomasi kielojen isot silmut lehdenjämien ja mullan seasta. Kuvassa on siis kolme silmua, joista yhden putsasin näkyviin.
Ohjeet joulukielojen kasvatukseen: Kieloja jouluksi


Parhaillaan satelee isoja lumihiutaleita, ja heti tuli niin ihanan jouluinen tunnelma 😊

Jouluterkuin Sari4 kommenttia:

 1. Havutöitä olen jo hiljalleen alkanut väsäämään. Viime vuonna ihailin kielojasi, ne ovat todella kauniita. Täytyisikö kokeilla, mökiltä löytyisi vanha penkki jossa kasvaa kieloja...taidan kokeilla 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukielot on ihania, ja se niiden tuoksu on niin herkän hurmaava! Ilman muuta kannattaa kokeilla :)

   Poista
 2. Vielä siis ehtii kaivelemaan kielopenkkiä joulukielojen toivossa. Ajattelin nyt viikonlopun aikana tehdä sen, kun en ennemmin ole muistanut. Viime vuonna kokeilin kasvattaa, mutta empä hoksannut, että lehtisilmut ja kukkasilmut oli erilaiset. Tulin kasvattaneeksi pelkkiä lehtiä xD Jospa tänä vuonna onnistuisi paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kaivoit kielopenkistäsi joulukieloja. Jos ne eivät ihan ehdi joulupäiviksi, niin niistä voi tulla uudenvuodenkieloja :)
   Kukinnan ajoitus ei aina osu tiettyyn päivään näin kotioloissa kasvatellessa. Aina ne ovat kuitenkin yhtä ihania.
   Tosiaan kannattaa tutkia niitä silmuja, tosin nekään ei aina ole niin selkeitä... eli joulukielojen kasvatus tuo jouluun pientä jännitystä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.