perjantai 17. marraskuuta 2017

Hyasintilla on jo komeat juuret

Hyasinttimaljakon hyasintilla on jo tosi komeat juuret. Saas nähdä, milloin se alkaa pukkaamaan kasvua. Tämän hain kuvattavaksi kellarista, loput sipulit onkin ruukuissa jääkaapissa 😉
Nämä sipulit laitoin kasvamaan syyskuun alussa... Hyasintin hyötö joulukukaksi. Kuvassa näkyy myös eka ostettu hyasintti, jonka istutin lasikippoon.

 

Ritarinkukasta kurkkaa nuppu...

Lokakuun alussa istutin tämän ritarinkukan eli amarylliksen sipulin ruukkuun, ja tänään huomasin sipulista pilkistävän pienen nupun alun. Jee!
Tästä voi mennä vielä kuukausi sen kukkimiseen. Se olisikin ihan sopivasti juuri joulun aikaan.

Toinen ritarinkukka on jo pidemmällä...

Toisen ritarinkukan sipulin istutin lokakuun lopulla, ja se teki heti kukkanupun. Eli nämä ritarinkukat ovat hyvin yksilöllisiä, joten niitä kannattaa hankkia monta ja istutella eri aikaan, kuun vaiheiden mukaan tietysti.
On kyllä kaunis nupullisenakin!

Ihanaa joulun odotusta!

Terkuin Sari

4 kommenttia:

 1. Todella kaunis nuppu! Ja miten kauniit nuo hyasintin juuret ovat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintin juurista tulee näin upeat, kun sipuli on alusta asti kasvanut hyasinttimaljakossa. Eli heti näkee juurista, onko hyasintti kasvanut ensin mullassa vai vedessä ;)
   Tuosta amarylliksestä taitaa tulle pienikukallinen, kun nuput on noin kapeat. Jännityksellä odotan niiden aukeamista.

   Poista
 2. Mulla jokainen amaryllis on vähintään jo nupuilla, osa kukkii jo. Ja lokakuussa minäkin istutin. Vaan jospa tekisivät vielä lisää kukkavarsia jouluksi:)
  Tilasin netistä 5 kpl ja kaikki perhosamarylliksiä, olen jotenkin ihastunut niiden pienempään kukkaan. Niitä kai kasvatetaan kuin viherkasveja, eli eivät tarvi lepokautta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä mielenkiintoista, miten nopeasti muutama amaryllis teki nuput. Ne eivät selvästikään ehtineet juurtua ennen sitä, ja nyt sipuli ei pysy pystyssä, vaan kukkatertun paino kaataa sipulin irti mullasta. Sen sijaan se eka sipuli, josta vain pilkistää nuppu, on tiukasti juurtunut multaan.
   Perhosamaryllikset ovat tosiaan enemmänkin huonekasveja. Niillä voi olla lepojakso, jolloin lehtiä kellastuu. Silloin vähennetään kastelua. Jos muistan oikein, niin viihtyisivät parhaiten viileämmässä lepojakson ajan, mutta kuitenkin valossa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.