torstai 14. joulukuuta 2017

14. luukku - Sähäkän kirjavat joulutähdet

Joulutähtiä on myös kirjavakukkaisia. Niitä näkee kyllä aika harvoin tavallisissa myymälöissä. Tälläkin kuvan joulutähdellä on monenkirjavat ylälehdet. Aika veikeän sähäkkä.


Vaaleanpunavalkean kirjava joulutähti...


Aika hieno tämäkin joulutähti, ja koko asetelma on erityisen kaunis. 
Kuvat otin eilen Talvipuutarhasta, josta lisää kuvia Sarin puutarhat -blogissa Aina niin ihana Talvipuutarha jouluasussa.

Joulutähden hoito-ohjeet:

Joulutähti ( Euphorbia pulcherrima) viihtyy valoisalla ja vedottomalla paikalla. Tavallinen huoneenlämpö on sille paras, sillä jo alle 18 asteessa se alkaa kärsiä. Joulutähden kylmän ja vedon arkuus on muuten hyvä muistaa, kun kuljettaa sitä ulkona ja autossa, tai kun tuulettaa kotona.
Joulutähteä kastellaan, kun mullan pinta on kevyesti kuivahtanut. On tärkeää kaataa kaikki ylimääräinen vesi suojaruukusta pois.

Uudelleen "kukkimiseen" eli ylälehtien värittymiseen vaaditaan 6-8 viikon pimennysjakso. Valoisa aika saa tällöin olla max 10 tuntia päivässä. 

Joulutähti ei ole varsinaisesti myrkyllinen. Sen katkotusta oksasta lähtevä valkea maitiaisneste saattaa kuitenkin ärsyttää ihoa.

Jouluterveisin Sari

2 kommenttia:

  1. Upeita nuo erikoisemmat joulutähdet! Noita punavalkokirjavia olen nähnyt paljon etelänmatkoilla. Täällä Suomessa niitä näkeekin paljon harvemmin myynnissä verrattuna yksivärisiin. Harmi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä kirjavissa joulutähdissä on ihan oma viehätyksensä. Kuulemma on myös ruskehtavakukkaisiakin ja jännän lilahtavanpinkkejä... niitä kun näkisi. Ne jo kuulostavat tosi mielenkiintoisilta ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.