tiistai 5. joulukuuta 2017

5. luukku - Amarylliksiä ruukussa

Ihan kokeeksi ostin amarylliksen, jossa oli useampi sipuli. Eli se myytiin yhtenä "ruukullisena". Nyt jokaisesta sipulista on kasvanut kaksi kukkavanaa ja osa niistä on jo auennut. On kyllä upean näyttävä kukkiessaan!

Jotain en nyt osannut tehdä oikein, sillä sipulit eivät juurtuneet multaan, vaan aloittivat heti kukkimisen. Sen takia sipulit on pitänyt tukea, jotta kukat eivät kaada sipuleja irti mullasta.


Näiden nuput olivat myös herkän kauniit 😊

Vanhemmassa jutussa löytyy ohjeet, miten hoitaa jatkossa amaryllistä:  Amarylliksen eli ritarinkukan hoito-ohjeet

Jouluisin terveisin,

Sari

2 kommenttia:

 1. Upea! Olen nähnyt kuvia noista monikukallisista amarylliksistä, mutta koskaan en ole niitä kasvattanut. Tuntuvat olevan suhteellisen harvinaisia. Tuo sinun omasi taitaa olla lajiketta White Garden. :)
  Minullakin on joskus käynyt niin, että amarylliksen sipuli on kasvattanut kunnon juuret vasta kukinnan jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näitä kyllä näe monellakaan myynnissä ja aika jännästi sipulit tosiaan kukkivat samaan aikaan. Yleensähän amarylliksen sipulit kukkivat yksilöllisellä rytmillä.
   Tämä olisi ollut ihan huippu kaunis, jos sipulit olisivat kunnolla "kiinni" mullassa. Tuennat vähän häiritsee, mutta kukat ovat edelleen kauniit :)
   Tosiaan tämä on `White Garden`lajiketta. Sen kukat ovat hieman pienemmät kuin perinteisten amaryllisten, ja ehkä siksi ne ovat niin viehättävät.
   Jännä nähdä, miten sipulit käyttäytyvät kukkien lakastuttua. Jospa nekin juurtuvat vasta sitten :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun niistä aina.